Na pojavu i razvoj dijabetesa utječu mnogi čimbenici.

Povišena tjelesna masa tj. pretilost danas je jedan od vodećih razloga pojavljivanja dijabetesa tipa 2. Nezdrav život, neaktivnost i nezdrava prehrana donose neuravnoteženu i prekomjernu tjelesnu masu, dok dijabetes tipa 1 nije povezan s prekomjernom tjelesnom masom. Kako bi se spriječila pojava dijabetesa tipa 2, potrebno je promijeniti životne navike.

Lijekovi također mogu povećati razinu glukoze u krvi i izazvati dijabetes. Pod time se misli na lijekove kao što su steroidi, tiazidni diuretici i beta blokatori. Bolesti, odnosno oštećenja gušterače poput upale gušterače i cistične fibroze, također mogu dovesti do dijabetesa.

Važno je na vrijeme otkriti što sve potiče ili izaziva razvoj dijabetesa, na vrijeme se upoznati s rizicima te mijenjati životne navike, zdravije se hraniti, smanjiti tjelesnu masu, živjeti aktivno i vjerojatnost pojave dijabetesa će se smanjiti.

Na tržištu postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa.  Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. Kapi borovnice pomažu kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi (hiperglikemija) i proljeva (dijareje).

Također mogu pomoći i dodaci prehrani kao što su omega 3 masne kiselinevitamini B skupinemagnezij, krom te alfa lipoična kiselina.

Više proizvoda pronađite u web shopu.

2.3 3 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments