Dostava 

Troškovi dostave proizvoda naručenih u Web Shopu ELBI MEDIKAL:

  • narudžbe do 39,99 € plaćaju se 4,65 €
    •    narudžbe iznad 39,99 € kn imaju BESPLATNU DOSTAVU.

Svi proizvodi dostavljaju se ekspresnom dostavnom službom GLS Croatia d.o.o. u roku 3 radna dana od primitka novčane uplate Kupca na račun tvrtke Elbi Medikal d.o.o. Rok isporuke proizvoda vrijedi za područje cijele Hrvatske, izuzev slučajeva u kojima naručenih proizvoda trenutno nema u najbližem skladištu. Tada se isti povlače iz drugih prodajnih jedinica u vlasništvu Elbi Medikal d.o.o. na području RH. Ukoliko se radi o takvom slučaju povlačenja proizvoda, moguće je da će se dostava proizvoda odužiti za period prvotno potreban da se naručeni proizvod pribavi u skladište iz kojeg se izdaju proizvodi za prodaju putem Web Shopa Elbi Medikal. Isti postupak i produženi rok dostave vrijedi za artikle na popustu.

Proizvodi će biti složeni i zapakirani na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac ima opciju preuzimanja narudžbe u jednoj od naših registriranih maloprodajnih mjesta u Koprivnici i u Dugom Selu. Narudžba je spremna za isporuku kroz 3 -5 radnih dana, a o tome kada je narudžba spremna za isporuku obavijestiti ćemo kupca. Rok za preuzimanje narudžbe je 15 radnih dana. Kod preuzimanja narudžbe u prodavaonici/maloprodaji plaćanje je isključivo gotovinom.

Načini plaćanja

U Web Shopu Elbi Medikal moguće je platiti na sljedeće načine:

  1. a) Plaćanje pouzećem – roba se plaća po dostavi zaposleniku GLS Croatia d.o.o. kurirske službe. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom. Naknada za plaćanje pouzećem iznosi 0,66 €.
  2. b) Plaćanje kreditnim karticama – primamo samo kartice MasterCard i Visa.
  3. c) Plaćanje općom uplatnicom – proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, Web Shop ELBI MEDIKAL prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku od 7 dana. Nakon primitka dokaza o uplati izvršit će se dostava narudžbe na kućnu adresu PLATITELJA.
  4. d) Plaćanje internet bankarstvom – proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, Web Shop ELBI MEDIKAL prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja. Ukoliko na svoju mail adresu niste primili podatke za uplatu, savjetujemo da pregledate NEŽELJENU POŠTU ili nazovete 01/2750-980 radnim danom između 8–15 h kako biste provjerili status narudžbe.

*** Nije moguće platiti u ratama.

Prilikom odabira plaćanja općom uplatnicom Kupac dobiva na email adresu koju je naveo u svojoj narudžbi sve podatke koji su potrebni kako bi izvršio plaćanje, dok se Kupac koji plaća kreditnom karticom automatski vodi na sigurne i zaštićene SSL stranice na kojima upisuje potrebne podatke sa svoje kreditne kartice.
Novčani primitak Kupca podrazumijeva zaprimljenu uplatu na žiro račun Elbi Medikal d.o.o. ili odobrenje autorizacije kreditne kartice Kupca. Novčani primitak na računu tvrtke Elbi Medikal d.o.o. vidljiv je sljedeći radni dan, odnosno u roku 24 sata od trenutka plaćanja. Uplate koje je Kupac izvršio u petak najčešće su vidljive u ponedjeljak, kada se proizvodi šalju ekspresnom dostavnom službom.

Reklamacije i zamjene

Zamjena podrazumijeva slanje proizvoda na adresu tvrtke Elbi Medikal d.o.o. o vlastitom trošku i pregled proizvoda od strane prodajnog osoblja. Ukoliko se ustanovi da je proizvod ispravan, isti će biti zamijenjen za drugi artikl po želji kupca. Zamijenjeni proizvod tvrtka Elbi Medikal d.o.o. potom BESPLATNO šalje na adresu kupca. To može učiniti kontaktiranjem Web Shopa Elbi Medikal na telefon: 01/2750-980, radnim danom od 8-15 h.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku te ukoliko pakiranje ima vidljivih materijalnih oštećenja/nedostataka, preporučuje se da kupac odbije primitak iste budući da postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti u WebShop ELBI MEDIKAL, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.
Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi na email adresu: info@elbi-medikal.hr, sjedište: Josipa Vargovića 4/2, 48000 Koprivnica, ili usmeno na broj telefona 01/2750-980, radnim danom od 8-15 h. Rok za odgovor je 15 dana.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac može vratiti artikl na prethodno navedenu adresu kako bi se reklamacija uvažila na temelju fizičkog dokaza. Ukoliko se pomnim pregledom utvrdi da je došlo do oštećenja proizvoda namjernim/slučajnim mehaničkim postupkom, koji je nastao nakon što je proizvod pregledan i poslan kupcu, reklamacija će se odbiti, odnosno osporiti. U takvom slučaju utvrđuje se materijalna odgovornost kupca za kupljeni proizvod.

Prema čl. 47 Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22) st.5 ako se materijalni nedostatak na robi pojavi u roku od godine dana od dana prijelaza rizika na potrošača, a trgovac smatra da nedostatak u tom trenutku nije postojao, troškove vještačenja predujmljuje trgovac, a konačno ih snosi trgovac ili potrošač, ovisno o rezultatu vještačenja. Trgovac ne odgovara za materijalne nedostatke na proizvodu koji se pojave nakon dvije godine od kupnje proizvoda.
Proizvod koji se reklamira mora biti kupljen u Web Shopu ELBI MEDIKAL te po mogućnosti biti predočen uz originalan račun. Ukoliko se ustanovi da je reklamacije valjana, kupcu će proizvod biti zamijenjen ili će mu se vratiti novac. Reklamirani proizvod tvrtka Elbi Medikal d.o.o. potom BESPLATNO šalje na adresu kupca.

Adresa za slanje reklamiranih/zamijenjenih proizvoda:
Elbi Medikal d.o.o.
Josipa Vargovića 4/II 48 000 Koprivnica
Hrvatska

OIB: 29971014676
Telefon: 01/ 2750-980
Fax: 048 625 667

Ažurirano u lipnju 2023.