Dijabetes ili šećerna bolest poremećaj je metabolizma koji rezultira povišenom razinom glukoze u krvi. Nastaje zbog poremećaja u radu gušterače koja prestaje potpuno ili djelomično lučiti inzulin ili pak proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu. Osnovni simptomi dijabetesa su pojačana žeđ, pojačano mokrenje, umor, pojačan osjećaj gladi, promjena tjelesne mase, a u Republici Hrvatskoj čak svaka deseta osoba boluje od šećerne bolesti. Oblici dijabetesa su tip 1, tip 2 i gestacijski (trudnički) dijabetes.

Preporuka: Koristite prirodne proizvode kao pomoć u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa. Macerat broj 4 je uljni macerat piskavice, sikavice, gorke dinje i aronije u hladno prešanom ulju cnog kima te zbog takvog sastava preporuča se za snižavanje razine glukoze u krvi. Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. 

Simptomi dijabetesa se pojavljuju postepeno i često su slabog intenziteta te se dijabetes stoga često naziva „tihim neprijateljem“ zdravlja.

Šećernu bolest je važno što ranije staviti pod kontrolu promjenom načina prehrane, redovitom tjelovježbom, lijekovima, samokontrolom glukoze u krvi te redovitim pregledima liječnika.

IZDVOJENI PROIZVODI

1.8 4 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments