Dijabetes je složena i teška bolest, poremećaj koji se ne može izliječiti, ali se može kontrolirati i tako osigurati kvalitetniji život.

Postoji stanje predijabetesa, koje se očituje kao smanjena tolerancija glukoze. Dijabetes tipa 1 se javlja tijekom djetinjstva, adolescencije ili rane odrasle dobi. Liječi se inzulinom koji se unosi pomoću pen-štrcaljki ili inzulinskim pumpama. Dijabetes tipa 2 se najčešće razvija nakon četrdesete godine života. Osim toga, kod mladih se može javiti dijabetes zrele dobi, stanje koje nije često, a javlja se u adolescenciji ili u dvadesetim godinama, a slično je dijabetesu tipa 2. Postoji i privremeni oblik dijabetesa, gestacijski dijabetes, koji se može javiti u šestom mjesecu trudnoće.

Na tržištu postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa.  Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. Kapi borovnice pomažu kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi (hiperglikemija) i proljeva (dijareje).

Također mogu pomoći i dodaci prehrani kao što su omega 3 masne kiselinevitamini B skupinemagnezij, krom te alfa lipoična kiselina.

Više proizvoda pronađite u web shopu.

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments