Uspješno liječenje i kontrola dijabetesa, osim o motivaciji ovisi i o tome koliko pacijent vjeruje svom liječniku, koliko je u stanju prihvatiti dijagnozu i okrenuti se savjetima liječnika.

Liječnik pacijentu pristupa oprezno kako pacijent ne bi bio zbunjen i kako bi shvatio što znači dijabetes i kako živjeti s njim.

Ako pacijent ne živi zdravo i svjestan je toga, liječnik će mu na primjeren način pokazati u čemu griješi, pokazati suosjećanje i pomoći mu savjetima kako zdravije živjeti.

Osim pacijenta, obitelj bi se isto tako trebala uključiti u liječenje i edukaciju o dijabetesu, jer uz liječnika i medicinsku sestru, obitelj je najveća potpora oboljelima.

Svi bliski pacijentu moraju biti upoznati sa stanjem kako bi mu pravodobno i pravilno pomogli.

Ciljevi koje svaki liječnik stavlja ispred sebe su:

  • psihološka pomoć oboljelom koji se suočava sa stanjem
  • edukacija o bolesti i pravilnom liječenju
  • uspostavljanje iskrenog odnosa s pacijentom i spremnost na razgovor i slušanje
  • upoznavanje stavova pacijenta
  • postavljanje ciljeva
  • pomoć pri postizanju ciljeva (mršavljenje, psihička stabilnost nakon prvog šoka, sretan i ispunjen život)
  • upoznavanje s mogućim komplikacijama i načinima prevencije

Liječnik je tu kao najsigurniji put prema odgovarajućem načinu kontrole dijabetesa. Pacijent koji stekne povjerenje u svog liječnika i osjeća se sigurnim, lakše će prebroditi sve probleme koje donosi dijabetes.

Na tržištu postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa.  Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. Kapi borovnice pomažu kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi (hiperglikemija) i proljeva (dijareje).

Također mogu pomoći i dodaci prehrani kao što su omega 3 masne kiselinevitamini B skupinemagnezij, krom te alfa lipoična kiselina.

Više proizvoda pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments