Briga o zdravlju, Inkontinencija, Zdravlje

Zašto odabrati Attends pomagala za inkontinenciju?

Inkontinencija

“Ne mogu zadržati mokraću! Moram mokriti odmah ili neće biti dobro!“ Jeste li se ikada našli u ovakvoj ili sličnoj situaciji? Ili vam je prilikom kihanja, kašljanja, smijanja ili neke fizičke aktivnosti nekontrolirano popustio mjehur?

Ako su vam navedeni scenariji poznati, problem se identificira kao urinarna inkontinencija, odnosno nekontrolirano ispuštanje mokraće.

Inkontinencija je češća kod žena, nego kod muškaraca. Neka istraživanja pokazuju da čak do 30 posto žena između 15–te i 64-te godine života pati od urinarne inkontinencije, dok muškarce pogađa znatno manje, odnosno od jedan do pet posto.

Osim što je medicinski problem, inkontinencija kod oboljelih izaziva smanjenje kvalitete života. Kod svih koji se susreću s nemogućnošću kontroliranja ispuštanja mokraće, javlja se nelagoda i osjećaj srama prilikom svakodnevnih životnih situacija poput gledanja neke humoristične serije, dok su prehlađeni i kašlju ili pak kišu, bave se tjelovježbom i drugo. Upravo strah od nekontroliranog ispuštanja mokraće koči pojedince da žive punim plućima. Često se šuti o ovom problemu i ne poduzima se ništa, no sa strahom je moguće boriti se jedino ako se s njim suočimo.

Pomagala za inkontinenciju

Na tržištu postoji široka paleta pomagala za inkontinenciju koja su na raspolaganju inkontinentnim osobama. Važno je odabrati pomagalo uz koje ćete se osjećati sigurno, moći ćete živjeti dostojanstveno. Pomagalo koje će odgovarati vašem životnom stilu.

ATTENDS

Švedska tvrtka Attends više od 40 godina kreira i proizvodi inovativna pomagala za inkontinenciju. Attends pomagalima želimo korisnicima omogućiti mirno spavanje kroz noć, osigurati suhu i zdravu kožu te diskreciju i slobodu kretanja tijekom dnevnih aktivnosti.

Tehnologija

Attends proizvodi su:

  • Pouzdano suhi: dvostruko upijajuća jezgra u kojoj se nalaze meki i superupijajući materijali brzo upija urin i zaključava ga u unutrašnjosti proizvoda čine se sprječava istjecanja i neugodni mirisi
  • Ugodni za nošenje: prilagođavaju se obliku tijela i nose ispod uobičajene odjeće
  • Odlični za kožu: prozračni materijali održavaju kožu zdravom. Proizvodi se mogu koristiti i kod izrazito osjetljive kože što potvrđuje i proderm certifikat

Diskrecija

Proizvodi tvrtke Attends dizajnirani su tako da pružaju najvišu razinu diskrecije zahvaljujući važnosti koja je dana tehnologiji jezgre: ako jezgra obavlja svoj posao, nema potrebe za velikim proizvodima i prekomjernom količinom materijala.

Attends diskrecija

Proizvodi tvrtke Attends diskretni su kad ih upotrebljavate, nosite sa sobom, ali i odbacujete nakon upotrebe. Povrh toga, zahvaljujući diskreciji proizvoda tu su i pametna, manja pakiranja s brojnim prednostima, od manjeg zauzeća prostora u putnim torbama ili ormarima do manje količine krutog otpada prilikom odlaganja proizvoda, ali i ambalažnog materijala.

Drugi važan aspekt diskrecije je upotreba boja i grafike. Tvrtka Attends pomoću boja i grafike na svojim proizvodima pomaže pri njihovoj identifikaciji, ali ih upotrebljava minimalno radi osiguravanja diskrecije.

Kombinacijom dizajna, odabranih materijala i prirodne zaštite od neugodnih mirisa, Attends održava svoje obećanje o diskreciji.

Attends obećanje održivosti

Cilj je smanjiti zagađenje okoliša koliko god je moguće i sačuvati prirodu za nastavak održivog života. Sirovine za proizvode se pažljivo biraju kao i paketi te dizajn samih proizvoda. Tijekom proizvodnje Attends proizvoda ostavlja se minimalan trag na prirodu.

Kada se odlažu (bacaju) nakon upotrebe Attends proizvodi zauzimaju manji volumen u odnosu na konkurentne proizvode iste upojne moći. Tako pomažemo smanjenju količine otpada koji proizvodimo.

Proizvodi

Attends proizvodi različitih su upojnih moći kako bi zadovoljili potrebe svih naših korisnika. Korisnici mogu birati između anatomskih uložaka, visokoupijajućijh pelena, niskoupijajućih pelena, mrežastih gaćica, zaštitnih podmetača. Za njegu i zaštitu kože tu je i asortiman proizvoda namijenjen obnovi ali i zaštiti suhe i osjetljive kože.

Proizvodi tvrtke Attends vrlo su diskretni zahvaljujući važnosti koja je dana tehnologiji jezgre: ako jezgra obavlja svoj posao, nema potrebe za velikim proizvodima i prekomjernom količinom materijala.

Zbog toga su proizvodi tvrtke Attends općenito maleni i vrlo tanki: aktivna zona u kojoj su koncentrirani meki i superupijajući materijali jezgre znači da debele proizvode možemo poslati u povijest.

Zašto Attends?

U Attendsu korisnik je uvijek na prvom mjestu. U dizajnu pomagala potrebe korisnika su uvijek nit vodilja. Široka paleta proizvoda omogućuje inkontinentnim osobama odabir proizvoda koji će odgovarati njihovom stupnju inkontinencije te životnom stilu uz osiguravanje diskrecije i suhoće kože.

Važan aspekt je i briga o okolišu što pokazuje i Nordic Swan certifikat koji je dokaz najnižeg utjecaja na prirodu u istoj grupi proizvoda.

Osobe koje pate od inkontinencije susreću se s brojim ograničenjima. Edukacijom oboljelih, osoba koje brinu o njima, zdravstvenih djelatnika i cjelokupne populacije podižemo svijest o inkontinenciji i o sve većem broju oboljelih u svijetu.

Autorica: Sanja Posavec, mag, ing.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

3.5 2 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments