inkontinencija ljeti
Briga o zdravlju, Inkontinencija, Zdravlje

Korisni ljetni savjeti za inkontinenciju

Iako je inkontinencija problem koji traje cijelu godinu, svako godišnje doba ima svoje izazove s kojima se treba nositi. Za razliku od zimskih mjeseci u kojima prikrivanje proizvoda za inkontinenciju ne predstavlja veliki problem, u ljetnim mjesecima teže se boriti s inkontinencijom.

Inkontinencija može biti posebice neugodna tijekom ljeta kada se većina aktivnosti i događaja odvija vani, a uz to, toplije vrijeme sa sobom donosi nošenje sve manje slojeva odjeće. Kao glavni problemi vezani uz inkontinenciju ljeti su nošenje proizvoda za inkontinenciju ispod kupaćih kostima ili kratke odjeće, kao i nedostatak toaleta u prirodi. Osim toga toplije vrijeme je puno izazovnije zbog velikih vrućina i povećane konzumacije pića.

Ne treba zanemariti ni psihološki aspekt bolesti, odnosno nelagodu i osjećaj posramljenosti. Često zbog toga osobe koje imaju problem s inkontinencijom ne žele provoditi vrijeme na otvorenom.

Savjeti za borbu s inkontinencijom ljeti:

  • Izbor odjeće – nošenje tamnije odjeće kao i odjeće od debljih materijala.
  • Piti dovoljno tekućine – jedna od zabluda je da unošenjem manje količine tekućine će smanjiti potrebu za odlaskom na toalet. Veći je problem što unošenje nedovoljno tekućine uzrokuje dehidraciju koja u kombinaciji s toplijim vremenom može pogoršati problem inkontinencije uzrokujući iritaciju mjehura. Vrlo je važna hidratizacija odgovarajućim izborom tekućine, stoga je bolje izbjegavati alkohol, kavu i čajeve, dok je najbolji odabir voda.
  • Prehrana – održavanje zdrave prehrane i redovna tjelovježba važno je tijekom cijele godine, ali je izrazito bitno tijekom ljetnih mjeseci. Prehrana s dovoljnom količinom vlakana je ključna, kao i izbjegavanje pretjerano začinjene hrane i umjetnih sladila.
  • Planiranje – uvijek nosite rezervne uloške ili pelene sa sobom. Ako putujete ili provodite vrijeme na otvorenom unaprijed isplanirajte mjesta gdje će te stati i otići na toalet.

Proizvodi za zaštitu od inkontinencije

Nošenjem ljetne odjeće može doći do izraženije, odnosno uočljivije vidljivosti proizvoda za inkontinenciju stoga se preporučuje korištenje proizvoda koji više nalikuju donjem rublju. Takvi proizvodi su manje vidljivi i ugodniji za nošenje, a pružaju zadovoljavajuću razinu zaštite.

Pelene gaćice

Attends pull-ons, pelene-gaćice, oblače se i skidaju poput donjeg rublja, imaju prozračni pojas i namijenjene su umjerenoj inkontinenciji kod gubitka većih količina urina te ih možete pronaći na našem web shopu.

Anatomski ulošci

Kod lakših oblika inkontinencije preporučujemo korištenje Attends uložaka napravljenih od prozračnih materijala koji omogućuju koži da diše, neprimjetni su tijekom nošenja, kožu ostavljaju suhom te štite od neugodnih mirisa. Attends Soft i For Men ulošci različitih veličina i moći upijanja dostupni su na našem web shopu.

Higijena i njega

Posljednje, ali ne i manje važno, tijekom ljetnih mjeseci potrebno je više pažnje posvetiti higijeni. Redovito mijenjanje uložaka ili pelena kao i pranje i čišćenje kože od iznimne su važnosti. Attends u svom asortimanu nudi veliki izbor proizvoda za njegu i čišćenje kože.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments