Međ dan međusobnog pomaganja
News

Međunarodni dan međusobnog pomaganja

Dana 26. listopada obilježava se Međunarodni dan međusobnog pomaganja. Dan kada su svi ljudi svijeta pozvani pogledati i potražiti one kojima je pomoć potrebna. Na ovaj se dan nadilaze razlike u nacionalnosti, rasi, vjeri ili spolu te sve granice koje smo si sami stvorili i koje nas kao ljude dijele i razdvajaju.

Međunarodni dan međusobnog pomaganja nije orijentiran samo na materijalnu pomoć, za koje zasigurno ima puno potrebe, već i da u svom susjedstvu i okruženju naučimo primjećivati i slušati. Puno je onih kojima nije nužna materijalna pomoć, već im je potreban netko da ih sasluša ili utješi. Nekad je razgovor ili samo mala riječ podrške i više od svega što se može fizički posjedovati.

Sa svojim promatranjem okoline i pomaganjem započnite odmah. To mogu biti mali koraci poput telefonskog poziva nekome tko vas se sigurno zaželio ili ustupanje sjedećeg mjesta starijoj osobi od sebe. Danas su sveprisutne i razne udruge za pomoć i doniranje kojima je nerijetko potrebna i pomoć volontera. A u sadašnjoj 2020-oj godini zbog prisutnosti Covid-19 pandemije smanjuju se zalihe krvi od dobrovoljnih darivatelja te se i tako možete priključiti pomaganju.

Gerard Chandry rekao je: “Poslije ovog života ne ostane to što smo sakupili, nego ono što smo dali.”

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments