Ako ste primijetili kako vam nekontrolirano ispuštanje mokraće stvara probleme i postaje prepreka u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, prvi korak prema rješavanju problema s inkontinencijom svakako je liječnik opće prakse, odnosno vaš obiteljski liječnik. Osim liječnika, medicinska sestra također može biti prvi korak u borbi s inkontinencijom.

Kod blažih oblika inkontinencije, liječnik opće prakse vam može pomoći, no ako je problem intenzivniji i zahtijeva veću intervenciju, tada vas šalje liječniku specijalisti. Liječnik specijalist, nakon razgovora s vama i pretraga te nakon što ima jasan uvid u vaš problem s inkontinencijom, usmjerit će vas prema rješavanju istog.

Prilikom traženja pomoći kod liječnika, važno je da pacijent bude iskren i da otvoreno progovara o problemu s kojim se bori.

Liječniku je, da bi s više uspjeha rješavao problem, važno da pacijent opiše problem (intenzitet, učestalost), da ga upozna sa svojim općim zdravljem, odnosno pije li i koje lijekove, kako se hrani, kako živi, koje navike ima, boluje li od nekih bolesti. Nakon upoznavanja sa situacijom, liječenje je lakše i sigurnije.

Tijekom razgovora s liječnikom možete očekivati određena pitanja poput:

 1. Kada i u kojim situacijama dolazi do bježanja mokraće te događa li se to u određenom naporu (dizanje terete, kihanja, kašljanja,…) ili već i prilikom lakših napora poput ustajanja i hodanja?
 2. Potiču li Vas svakodnevni zvukovi (šum vode) i dodir s vodom na mokrenje?
 3. Stižete li do WC-a na vrijeme?
 4. Koliko puta dnevno mokrite? (kao prosjek se uzima 8 mokrenja dnevno, a u obzir treba uzeti da povećani unos tekućine povećava i broj mokrenja)
 5. Mokrite li tijekom noći i koliko često?
 6. Kada dođe do bježanja mokraće o kojoj količini je riječ?

Ponekad se javlja potreba za drugim liječničkim mišljenjem što ne odaje nepovjerenje prema liječniku, već otkriva vašu svjesnost o problemu i brigu za vlastito zdravlje. Traženje drugog mišljenja je samo još jedan način dodatnog informiranja o problemu.

Stoga, ako osjetite potrebu za drugim liječničkim mišljenjem, nemojte se ustručavati, nego ga svakako potražite. Ako dođe do razilaženja prvog i drugog mišljenja, uvijek postoji mogućnost okretanja dodatnim mišljenjima.

Više različitih mišljenja može djelovati zbunjujuće za pojedinca, a kod odluke čijem ćete se mišljenju prikloniti, važno je i poznavanje vlastitog tijela i problema.

Odluku, kakvu god donijeli, uvijek možete ponovo propitati i ispraviti.

Za bolju kvalitetu života, sigurnost i lakoću kretanja koristite Attends anatomske uloške za laku inkontinenciju. Attends ulošci za inkontinenciju osiguravaju:

 • Vrhunsku zaštitu od istjecanja
 • Veliku upojnu moć
 • Suhu kožu
 • Zaštitu od neugodnih mirisa
 • Udobno pristajanje
 • pH 4,5 pogodan za kožu
 • diskreciju

Elbi Medikal d.o.o. u svom asortimanu nudi proizvode za pomoć kod inkontinencije švedskog proizvođača Attends. Ovisno o spolu, pokretljivosti i stupnju inkontinencije možete odabrati proizvode (ulošci, pelene, mrežaste gaćice, podmetači) koji će vam pružiti sigurnost tijekom dana i noći. Uz Attends proizvode, koža diše, a zbog visokoupijajuće jezgre i Quick dry tehnologije nije u kontaktu s vlagom (urinom).  Ako Vam je potrebna pomoć oko odabira proizvoda kontaktirajte nas na 01/2750 – 980 ili pošaljite e-mail na : maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr. Također Vam u odabiru pomagala koje najbolje odgovara Vašim potrebama može pomoći vodič za lakši odabir pomagala za žene i za muškarce.

Attends proizvode pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments