Briga za vlastito zdravlje može biti velik teret, no, kada u obitelji netko koga volimo ima zdravstvenih problema, teret se povećava i postaje veći izazov jer briga za bližnje gotovo uvijek nadilazi brigu za sebe.

Inkontinencija se najčešće javlja kod osoba koje boluju od Alzheimerove bolesti, artritisa, demencije, dijabetesa, imaju povišeni krvni tlak, nesanicu, prekomjernu tjelesnu težinu, Parkinsonovu bolest, infekciju mokraćnog sustava ili pak neki duševni i psihički poremećaj. Zato je važno posebno obratiti pažnju na eventualno pojavljivanje inkontinencije kod oboljelih od navedenih bolesti.

Inkontinencija je stanje koje oboljeli često i vješto skrivaju od obitelji, prijatelja, obiteljskog liječnika i to zbog srama i straha od osude i odbacivanja.

Ako uviđate da netko vama blizak ili pak osoba iz obitelji ima problema s inkontinencijom, svakako biranim riječima i pristupom pokušajte popričati s oboljelim.

Prvi korak prema potpunoj iskrenosti s liječnikom jest iskrenost u krugu obitelji. Ako pacijent ne stekne potrebnu potporu u krugu obitelji, teško će vjerovati liječniku. U obiteljskom se okruženju svi osjećaju najsigurnije, a ako tu sigurnost umanjuje neko medicinsko stanje, pojedinci se osjećaju ranjivima i biraju šutnju i skrivanje.

Pacijentima koji se bore s neugodnim stanjem inkontinencije, obitelj i bližnji moraju biti prva pomoć i most prema lakšem životu unatoč problemima s inkontinencijom.

Ako ne znate kako na najbolji način pomoći bližnjem, potražite savjet liječnika. Nemojte se bojati da time izdajete intimu osobe koja se bori s inkontinencijom, ili da priznajete kako ne znate ili ne možete pomoći, jer upravo suprotno, pokazujete brigu i želju za pomaganjem.

Elbi Medikal d.o.o. u svom asortimanu nudi proizvode za pomoć kod inkontinencije švedskog proizvođača Attends. Ovisno o spolu, pokretljivosti i stupnju inkontinencije možete odabrati proizvode (ulošci, pelene, mrežaste gaćice, podmetači) koji će vam pružiti sigurnost tijekom dana i noći. Uz Attends proizvode, koža diše, a zbog visokoupijajuće jezgre i Quick dry tehnologije nije u kontaktu s vlagom (urinom).  Ako Vam je potrebna pomoć oko odabira proizvoda kontaktirajte nas na 01/2750 – 980 ili pošaljite e-mail na : maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr. Također Vam u odabiru pomagala koje najbolje odgovara Vašim potrebama može pomoći vodič za lakši odabir pomagala za žene i za muškarce.

Attends proizvode pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments