Proizvodi posebno dizajnirani za žene

Attends za žene

Smije li nevoljno istjecanje urina zaustaviti vaše aktivnosti? Osjetite svu slobodu pokreta uz sigurne i ugodne proizvode Attends za žene koji se koriste za lagani do teški oblik urinarne inkontinencije. Diskretni su prilikom nošenja, štite od neugodnih mirisa te su idealan odabir za putovanja ili druge vaše aktivnosti. Prozračni materijal proizvoda omogućuje koži disanje.

Inkontinencija

Inkontinencija je stanje nekontroliranog istjecanja mokraće ili fekalija, a može se pojaviti kao zasebna ili u međusobnoj povezanosti. Klasificira se kao blaga, umjerena ili teška. Ozbiljnost se kreće od povremenog curenja urina pri kihanju i kašljanju preko nagle i snažne želje za mokrenjem i nestizanja do toaleta na vrijeme do potpunog gubitka kontrole nad mjehurom i/ ili crijevima.

Inkontinencija češće pogađa žene nego muškarce zbog anatomije i posljedica porođaja, a vjerojatnost obolijevanja povećava se s godinama.

Oko 35% ljudi starijih od 60 godina pati od neke vrste urinarne inkontinencije, a čak svaka treća žena u nekom trenutku svog života doživi inkontinenciju.

Vrste inkontinencije

Urinarna inkontinencija razlikuje se po vrsti i intenzitetu. Više o vrstama pročitajte klikom na link: https://elbi-medikal.hr/inkontinencija-od-a-do-z/

Stres inkontinencija

Najčešći tip inkontinencije je stresna inkontinencija kada dolazi do otjecanja manjih ili većih količina urina tijekom fizičkog napora, kašljanja, kihanja ili smijanja. Stresna inkontinencija najčešće počinje s gubitkom nekoliko kapljica urina, ali kako vrijeme odmiče, volumen urina se povećava ako se inkontinencija ne liječi. Kako bi se inkontinencija ublažila ili odgodila preporučuju se Kegelove vježbe. Kakve su to vježbe i kome su namijenjene možete pročitati na sljedećem linku.

Ovisno o količini nevoljnog istjecanja urina, odnosno stupnju inkontinencije, odaberite odgovarajući proizvod Attends za žene.