Briga o zdravlju, Inkontinencija, Zdravlje

Stres inkontinencija

Urinarna inkontinencija neugodan je zdravstveno-socijalni problem koji pogađa velik broj žena, a definiramo ga kao nevoljno otjecanje mokraće. lako se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, češće se javlja u starijoj dobi. Smatra se da više od 50% odraslih žena doživi epizodu urinarne inkontinencije tijekom života, a tek trećina potraži pomoć liječnika. Urinarna inkontinencija uvelike narušava i kvalitetu života, a često je povezujemo s depresijom, anksioznošću, socijalnom izolacijom, kao i smetnjama kod spolnog odnosa.

Tipovi urinarne inkontinencije:

Postoji nekoliko tipova urinarne inkontinencije. Najčešći su stresna urinarna inkontinencija, urgentna urinarna inkontinencija i miješana urinarna inkontinencija (kombinacija stresne i urgentne urinarne inkontinencije).

Najčešći tip inkontinencije je stresna inkontinencija kada dolazi do otjecanja manjih ili većih količina urina tijekom fizičkog napora, kašljanja, kihanja ili smijanja. Ovaj oblik inkontinencije nastaje uslijed slabosti ili oštećenja mišićnog dna zdjelice, a uzrok su najčešće promjene tijekom trudnoće, porođaja ili menopauze. Prirođena slabost vezivnog tkiva povećava šansu za nastanak inkontinencije. Stresna inkontinencija je češća u žena koje su više puta rađale. Stresna inkontinencija najčešće počinje s gubitkom nekoliko kapljica urina, ali kako vrijeme odmiče, volumen urina se povećava ako se inkontinencija ne liječi. Kako bi se inkontinencija ublažila ili odgodila preporučuju se Kegelove vježbe. Kakve su to vježbe i kome su namijenjene možete pročitati na sljedećem linku.

Kako bi se simptomi ublažili, na tržištu postoje medicinski proizvodi za inkontinenciju.  Švedski proizvođač, Attends, u svom asortimanu ima anatomske uloške, pelene, mrežaste gaćice i podmetače te proizvode za njegu i čišćenje kože. Attends proizvodi inkontinentnim osobama pružaju osjećaj sigurnosti i suhoće te doprinose ugodnijem životu oboljelih. Zbog tehnologije koja urin u jezgri proizvoda pretvara u gel, površina proizvoda ostaje suha, a samim time čuva i kožu korisnika. Na taj način je osiguran minimalan kontakt kože s urinom, pa je i mogućnost nastanka iritacije ili infekcije minimalna. Sve proizvode karakterizira prozračna stražnja strana, koja omogućuje koži da cijelo vrijeme diše. To su razlozi zbog kojih liječnici preporučuju Attends.
Filozofija poslovanja koja u prvi plan stavlja korisnike koji pate od inkontinencije, osigurala je da Attends bude jedna od najcjenjenijih zdravstvenih kompanija s područja njege i zbrinjavanja problema svih stupnjeva inkontinencije.

 

Neka vam zdravlje bude na prvom mjestu.
Vaš Elbi Medikal.

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments