Briga o zdravlju, News

Sigurnost i zdravlje na poslu može spasiti živote

Međunarodni dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu 28.04.2020.: Zaustavimo pandemiju COVID-19

Na inicijativu Međunarodne organizacije rada (ILO) iz 2003. godine Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu se svake godine 28. travnja obilježava promotivnim kampanjama usmjerenima prevenciji nesreća na radu i profesionalnih bolesti na globalnoj razini. Odlukom Hrvatskog sabora iz 2007. godine je 28. travnja proglašen i Nacionalnim danom zaštite na radu u Republici Hrvatskoj.

Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na poslu 2020 usmjeren je na infekcijske bolesti na poslu, s naglaskom na COVID-19. Državne vlade, poslodavci, radnici i njihove tvrtke susreću se s velikim izazovima u borbi protiv COVIDA-19 i očuvanja sigurnosti i zdravlja na poslu.

Ove godine želi se podići svjesnost o usvajanju sigurne prakse na radnom mjestu i njenoj ulozi u održavanju zdravlja i sigurnosti na poslu.

Međunarodna organizacija rada i Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuju kako svake godine na radu smrtno strada oko 2 milijuna radnika, uz 260 milijuna ozljeda na radu te vrlo velikog broja slučajeva profesionalne bolesti.

Međunarodna organizacija rada svake godine ima cilj smanjiti broj smrti uzrokovanih radom, a obilježavanjem ovog dana nastoji se utjecati na podizanje razine vijesti o potrebi provedbe zaštite na radu.

Ovaj dan se širom svijeta obilježava različitim događajima i akcijama.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments