Briga o zdravlju, Zdravlje

Prisustvo na tečaju Kronične rane

Tečaj prve kategorije naziva: Kronične rane jučer, danas, sutra održao se u Đurđevcu 04.11.-05.11.2023. Koncipiran je kao sveobuhvatni pristup liječenju kroničnih rana u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Na kongresu su sudjelovali liječnici primarne zdravstvene zaštite, liječnici iz sekundarne zdravstvene zaštite te medicinske sestre/tehničari iz primarne zdravstvene zaštite, patronaže i kućnih njega.

Sponzorstvom tečaja, imali smo priliku naučiti nešto novo te prezentirati novosti iz segmenta pomagala za inkontinenciju zdravstvenim djelatnicima.

Kronične rane

Kronična rana je rana koja nema napretka u zacjeljivanju u periodu do 6 tjedana. U svijetu se bilježi porast kroničnih rana što za posljedicu ima smanjenje kvalitete života pojedinaca ali i velike troškove za zdravstveni sustav.

S povećanjem životnog vijeka stanovništva, povećava se broj bolesnika s kroničnim bolestima, a tako i s kroničnim ranama.

Liječenje kronične rane mora biti praćeno liječenjem osnovne bolesti. Taj proces, kako bi se rana sanirala, zahtjeva sveobuhvatni pristup liječnika obiteljske medicine, medicinske sestre / tehničara, patronažne sestre i kućne njege ako je uključena. No, uz sve to, jedan od najvažnijih čimbenika je volja i suradljivost pacijenta koji se drži uputa dobivenih od strane zdravstvenih djelatnika.

Edukacija

Svaka kronična rana zahtjeva individualan pristup. Ne reagiraju sve kronične rane jednako na istu terapiju. To zahtjeva kontinuiranu edukaciju svih zdravstvenih radnika uključenih u skrb kroničnih rana kako bi pacijentu pružili potrebnu skrb i njegu.

Organizacijom ovog tečaja napravljen je jedan korak naprijed u cjelovitom zbrinjavanju kroničnih rana u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Važnost kvalitetnih pomagala

Prisustvom na tečaju: Kronične rane, zdravstvenim djelatnicima predstavili smo nova pomagala u Republici Hrvatskoj – inovativne jednokratne katetere za samokateterizaciju Curan.

Elbi Medikal je poduzeće osnovano u Koprivnici 1995 godine, a bavi se uvozom i distribucijom ortopedskih pomagala i medicinskih proizvoda. Kroz maloprodaje osigurava pacijentima pravo na izbor pomagala koja najbolje zadovoljavaju potrebe pacijenata. Vođeni brigom o pacijentima, na tržište stavljaju samo najbolja pomagala čijim korištenjem potpuno zbrinjavaju korisnika.

Osim Curan katetera, predstavili smo i pelene gaćice Attends Pull – Ons.

Uz Attends pomagala za inkontinenciju koža pacijenata ostaje suha te se je manja mogućnost nastanka iritacija i crvenila kože. Izuzetno nam je drago što smo svojim prisustvom na Tečaju kronične rane imali priliku podsjetiti zdravstvene djelatnike na važnost odabira kvalitetnog pomagala u svrhu zaštite kože i cjelokupnog zdravlja pacijenata.

Sanja Posavec, mag. ing.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments