dobrobiti zeolita
Bioskin, Briga o zdravlju, Dijabetes, Haradent, Njega kože, Zdravlje

Dobrobiti zeolita i Haradenta

Poznato je da je zeolit najbolji prirodni čistač organizma od štetnih tvari (radioaktivnih i UV zračenja, herbicida, mikotoksina i drugih kancerogenih i toksičnih supstanci, nikotina, alkohola, dugotrajnog uzimanja lijekova i raznih opijata i droga) koje se u organizmu nalaze.

Detoksikacijom se poboljšava i podržava prirodni obrambeni sistem i čisti krv. To je posebno važno za održavanje zdravlja jetre koja je najodgovorniji organ za eliminaciju toksina.

Utjecaj zeolita na zdravlje

Zeolit prevenira bolesti kiselog okruženja – kandidijazu, giht, reumatoidni artritis, probavne tegobe, akutne i kronične upale crijeva i dr. Ima blago lužnatu pH razinu 7,35 do 7,45, što je optimalna pH vrijednost za ljudsko tijelo. Ta pH razina pozitivno utječe na imunitet i na mozak.

Kiseli pH krvi, 7,34 ili niže, stvara preduvjet za karcinom. Na tom principu zeolit može postići znanstveno dokazani mehanizam prirodnog citostatika s antitumorskim i antimetastatskim efektima u kiselom okruženju. Funkcija stanica ljudskog mozga može biti smanjena što uzrokuje depresije, tjeskobe, obamrlosti, paranoju, halucinacije ili čak i psihoze. Zeolit uklanja različite vrste toksina iz tijela. Na taj način prirodno daje osjećaj povećane energije, bolje koncentracije, mentalne jasnoće, vitalnosti, boljeg raspoloženja, osjećaja mira i zadovoljstva, psihofizičke dobrobit i općeg blagostanja. Otklanja nesanicu, ublažava neurozu i depresiju što su pozitivni sekundarni efekti djelovanja zeolita. Eliminacijom teških metala tijelo kumulira magnezij i funkcionira s povećanim biološkim izvorom tjelesne energije.

Zeolit vrlo uspješno apsorbira višak glukoze te prevenira dijabetes melitus i komplikacije dijabetesa. Učinkovit je i kao suportivna terapija kod osteoporoze i cijeljenja kostiju te je temeljem pozitivnih rezultata provedene kliničke studije u postupku registracije lijeka za osteoporozu.

Zeolit ima pozitivan učinak kod gastroenteroloških i funkcionalnih oboljenja crijeva, kod jetrenih, kardiovaskularnih i respiratornih poremećaja.

Zeolit u dermatologiji

Zeolit se tradicionalno koristi u dermatologiji kod svih kožnih problema i bolesti. Pomaže kod akni, rozaceje, dermatitisa, alergijskih iritacija i problema. Uspješno se primjenjuje u kozmetici za svježi i mladenački izgled kože.

Koristi se i kod svih oštećenja kože i sluznice, za cijeljenje rana i opekotina, za zaustavljanje krvarenja.

Prvi registrirani lijekovi na bazi zeolita bili su za bolesti usne šupljine i parodontozu te kod probavnih tegoba i dijareje.

Zeolit za oralno zdravlje

Zeolit se koristi i u stomatologiji. Haradent je 100% pročišćeni klinoptilolit. Redovitim pranjem zuba s Haradentom možete spriječiti postojeće stomatološke probleme, ublažiti postojeće ili jednostavno održavati vaše zube blistavima, a usnu šupljinu zdravom. Na prirodan način, bez fluora i sintetskih dodataka, Haradent će održavati vaše oralno zdravlje.

Svakodnevnim pranjem zuba sa Haradentom smanjuje se nastanak plaka i zubnog kamenca, zubi su glatki i duže vrijeme čisti. Osobito koristi pušačima jer skida žute naslage i štiti zubno meso. Pomaže kod parodontoze jer sprječava krvarenje zubnog mesa, uklanja upalu i zadah iz usta. Veliku pomoć Haradent pruža i kod pojave Herpes simplexa i afti u njihovom zacjelivanju. U ustima održava pH od 7 do 7,4 čime se spriječava nastanak plaka, a samim time i karijesa.

Zubni prah Haradent dostupan je u ljekarnama, Elbi Medikal specijaliziranim prodavaonicama te putem Elbi Medikal web shopa.

Autorica: Tanja Kovač, dr.med.dent.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments