Asortiman za njegu kože

Attends njega kože i čišćenje - ilustracija

Zašto je važna njega kože?

Koža starenjem gubi elastičnost i vlažnost te joj je potrebna posebna njega kako ne bi došlo do crvenila i iritacija.

Svrbež, perutanje, crvenilo kože? Sve su to znakovi izrazito suhe i osjetljive kože. Ukoliko ste se prepoznali u navedenom, vrijeme je da koži nadomjestite vlagu kako ne bi došlo do jačih iritacija.

Korisnici pomagala za inkontinenciju, čija koža je izloženija iritacijama, zahtijevaju poseban pristup i njegu kože genitalne regije.

Zbog duljeg kontakta kože s urinom posebnu pažnju zahtjeva osjetljiva koža kod inkontinentnih osoba. Oštećenja se najčešće manifestiraju  u vidu izrazito suhe kože, crvenila, osipa te inkontinencijskog dermatitisa.

Da bi se iritacije kože izbjegle, potrebno je svakodnevno brinuti o higijeni intimnog područja, a pomagalo (pelenu ili uložak) mijenjati pravovremeno.

Ipak, dođe li do pojave navedenih iritacija, unatoč dobroj higijeni i njezi pacijenta, na tržištu postoji široka paleta proizvoda (kreme, sprejevi) koji se koriste za regeneraciju oštećene kože.

Krema za njegu

Krema za njegu sadrži biljna ulja, alantoin, pčelinji vosak, pantenol. Hrani i njeguje kožu ali pruža i zaštitu od dekubitusa i pelenskog osipa. Ostavlja na koži masni zaštitni sloj koji štiti kožu. Može se koristiti za njegu cijelog tijela u slučajevima suhe, iritirane, crvene, perutale kože koja svrbi i zateže. Na koži ostavlja zaštitni sloj koji štiti od isušivanja.

Hydro Gel

Hydro Gel sadrži ulje mente, mentol i kamfor. Umasira se u bolna mjesta, mišiće i zglobove te potiče cirkulaciju. Idealan je za poticanje cirkulacije kod nepokretnih pacijenata. Može se umasirati u različite dijelove tijela kao što su noge i leđa.  Prvo hladi pa grije te tako djeluje na bolove i potiče cirkulaciju, no iz tog razloga ne smije se primjenjivati na proširene vene. Osim već navedenih ulja, sadrži i alantoin i pantenol što znači da ne isušuje kožu.

Primjenjuje se za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima, kod reume i išijasa, sportskih ozljeda te kod sindroma hladnih nogu.

Mlijeko za tijelo

Mlijeko za tijelo sadrži shea maslac, vitamin E, pantenol i alantoin. Brzo se upija te osigurava dugotrajnu hidrataciju. Namijenjeno je za svakodnevnu njegu suhe i osjetljive kože.

Za više informacija o proizvodima nazovite nas na 01/2750-980
ili pošaljite e-mail na:
maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr

Asortiman za čišćenje kože

Pjena za suho pranje

Pjena za suho pranje idealna je za njegu nepokretnih pacijenata pošto se koristi bez vode. Sadrži alantoin i pantenol. Na koži ostavlja zaštitni sloj i osjećaj svježine mirisa citrusa. Pjena se nanese direktno na kožu ili na trljačicu te potom na kožu. Višak pjene obriše se s kože. Također je idealna kod pacijenata kod kojih se stolica zalijepi za kožu. U tom slučaju pjena se nanese direktno na to područje, otopi stolicu, a koža se prebriše. Tako se izbjegne struganje stolice sa kože i dodatne iritacije.

Losion za pranje

Losion za pranje sadrži alantoin, vitamin E, pantenol. Može se koristiti bez vode ili s vodom. Čisti kožu te je čini mekom i glatkom. Izvrstan je za izrazito osjetljivu kožu sklonu alergijama i iritacijama.

Vlažne maramice

Vlažne maramice sadrže alantoin, aloe veru i glicerin. Koža ostaje čista, meka i glatka.

Trljačice

Trljačice su mekane rukavice za pranje napravljene od celuloze. Kombiniraju se s Attends pjenom za suho pranje, losionom za pranje ili vodom.  Meke su i nježne za kožu. Idealne su za higijenu na putovanju ili tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi; njega kože ne ovisi o tome jeste li kod kuće.

Za više informacija o proizvodima nazovite nas na 01/2750-980
ili pošaljite e-mail na:
maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr