Stop dijabetesu
Briga o zdravlju, Dijabetes, Dodaci prehrani, Zdravlje

KADA ODABRATI LIJEK, A KADA DODATAK PREHRANI NA PRIRODNOJ BAZI U REGULACIJI DIJABETESA?

Dijabetes je u današnje vrijeme jedna od najraširenijih bolesti u svijetu, a broj oboljelih se u zadnjih 10 godina udvostručio. Srećom, alternativna medicina i najnovija istraživanja olakšavaju liječenje i prevenciju dijabetesa.

Dvije su osnovne vrste dijabetesa. Dijabetes tip 1 je autoimuna bolest kod koje gušterača proizvodi premalo inzulina ili ga uopće ne proizvodi što bi značilo da glukoza iz krvi uopće ne može ući u stanice. Tu vrstu dijabetesa nije moguće prevenirati, možemo samo majkama savjetovati da što duže doje svoju djecu jer su kasnije otpornija na razne bolesti. Od ove vrste dijabetesa boluje manji broj ljudi-najviše 10% od ukupnog broja oboljelih.

S druge strane, puno češći oblik dijabetesa-tip 2 je uglavnom povezan sa načinom života. Najčešće obolijevaju osobe sa prekomjernom tjelesnom težinom, osobe koje se premalo bave fizičkom aktivnošću te pušači. Dijabetes tip 2 je moguće prevenirati održavanjem zdrave tjelesne težine pomoću zdrave prehrane te fizičke aktivnosti. Osnova prehrane bi trebale biti cjelokupne (integralne) žitarice te svježe voće i povrće, a meso i masnoće konzumirati u manjoj količini. Kolače, bombone i druge slatkiše jesti prigodno i umjereno. Preporuka je uvrstiti i dodatke prehrani na bazi biljaka koji pomažu u regulaciji razine glukoze u krvi. Možete ih pronaći na našem web shopu:

Izrazito bitna je i samokontrola glukoze u krvi. U današnje vrijeme su glukometri lako dostupni pa se glukoza može izmjeriti iz udobnosti svog doma. Referentne vrijednosti glukoze krvi natašte su od 4,4 do 6,4 mmol/L.

Ukoliko se neko vrijeme pridržavate zdrave prehrane, bavite se fizičkom aktivnošću te uzimate dodatak prehrani za regulaciju razine glukoze u krvi, a ona je i dalje iznad referentnih vrijednosti potrebno je posjetiti liječnika koji će uz daljnje pretrage utvrditi da li su vam potrebni lijekovi.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments