Antilipidni čaj Tiens

22,16  (166,96 kn) s PDV-om

Cijena po jedinici proizvoda: 0.55 €/komad
Opis

Antilipidni čaj tiens u sastavu ima ‘kinesku biljku’ Gynostemma (Jiaogulan) koja raste u južnoj Kini. Sadrži tri puta više aktivnih tvari od ginsenga, stoga Kinezi imaju tendenciju da opisuju Jiaogulan frazom “poput ginsenga, ali bolji”. Tradicionalno se smatra da osigurava dugovječnosti.

Lišće se suši i obrađuje u prisutnosti male količine pare. Ono što je najvažnije, ono ne prolazi kroz proces fermentacije i na taj način zadržava dragocjene vitamine i minerale.
Biljke koje se koriste u tiens antilipidnom čaju trebaju podržati cjelovitu revitalizaciju tijela. Iako većina ima svojstva čišćenja i antioksidativna svojstva, svaka ima i svoje specifičnosti.

Antilipidni čaj- cimet

Primjerice, sjemenke cimeta mogu pozitivno utjecati na vid. Postoji jako puno vrsta cimeta, a ključne zdravstvene prednosti dolaze iz sastojaka koji se nalaze u kori cimeta. Za cimet je trenutno dokazan učinak kod stanja kao što je pretilostdijabetes i dislipidemija.

Prema članku objavljenom u znanstvenom časopisu Critical reviews in food science and nutrition 2010. godine, provedene studije pokazale su sljedeća svojstva cimeta:

  • antibakterijska,
  • antimikrobna,
  • antioksidativna,
  • antikancerogena,
  • protuupalna,
  • hipoglikemijska,
  • imunomodulatorna,
  • pomaže pri snižavanju kolesterola,
  • štiti od kardiovaskularnih bolesti.

 

 Kineski korijen dvornika

Kineski korijen dvornika u antilipidnom čaju ima pozitivan učinak na stanje kose.

Gynostemma

Gynostemma doprinosi da ovaj antilipidni čaj povećava tjelesnu obranu, pridonosi stabilizaciji metabolizma, pomaže održati ravnotežu masnoća u krvi i usklađuje sve funkcije u tijelu. Biljka sadrži mnogo aminokiselina, vitamina i minerala (uključujući kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, selen i cink) bitnih za ljudsko tijelo.

Znanstvena istraživanja u Kini su pokazala da Jiaogulan smanjuje kolesterol, poboljšava metabolizam masti, smanjuje razinu masnoće u krvi. Iako je jako djelotvoran u borbi protiv visokog kolesterola i problema pretilosti, također može poboljšati i ojačati probavu, čime se kod premršave osobe povećava apsorpcija hranjivih tvari i ona dobiva na težini u obliku mišićne mase. Jiaogulan stimulira moždane funkcije, pomaže u regulaciji hormonalne funkcije u muškaraca i žena, pomaže u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti izravno i neizravno. Kao adaptogeni biljni tonik pruža potporu tijelu tijekom stresa, učinkovit je kod raznih upala u organizmu, podiže imunitet, a zbog svojeg anti-aging efekta u Kini ga nazivaju “biljkom besmrtnosti”.

Lotos- lišće

Lotos ima zelene listove promjera do 40-50 cm, koji učinkovito leže na površini vode. Ljekovita svojstva lišća lotosa poznata su još od antičkih vremena i često ih koriste iscjelitelji. Korisne tvari sadržane u lotosu imaju antiseptički učinak, povećavaju koagulabilnost krvi, ublažavaju napadaje.

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

Pakiranje sadrži 40 filtar vrećica

NAČIN PRIMJENE

NAČIN PRIMJENE

Jednu vrećicu čaja preliti s 200-250 ml kipuće vode, ostaviti poklopljeno 10 minuta, procijediti i popiti. Piti 1-2 šalice čaja na dan.

SASTAV

SASTAV

 – Gynostemija (Gynostemma pentaphyllum), 
 – Lišće lotusa (folium nelumbinis), 
 – sjeme kasija tore (vrsta sene), 
 – kineski korijen dvornika (Polygonum multiflorum).
 – 6 vrsta zelenog čaja. 

Recenzije (0)
Pretplata
Obavjesti me
guest
Inline Feedbacks
View all comments
TREBATE POMOĆ ILI IMATE PITANJA ?
Kontaktirajte nas na broj:
01/275-0980 ili 048/220-504
100% SIGURNA KUPOVINA