Bioandina Camu Camu vitamin C kompleks kapsule prirodan je dodatak prehrani dobiven od divljeg ploda voća Camu Camu koji u svom sastavu ima 100% prirodan vitamin C. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i stvaranju kolagena.
Camu Camu je malo drvo koje se može naći u regiji Amazonas u Peruu. Sam plod u sebi sadrži najveći postotak vitamina C. Drvo donosi male, okrugle plodove – bobice slične trešnji ili šljivi, a okusom podsjeća na hibiskus i borovnice. Zbog svog izrazito kiselo-gorkog okusa, svježeg ga može konzumirati samo lokalno stanovništvo Perua i Brazila koje je naviklo na njegov okus.
Ključne karakteristike koje Bioandina Camu Camu vitamin C kompleks kapsulama daju diferencijalnu prednost u odnosu na druge slične proizvode na tržištu su:
- Bioandina Camu Camu vitamin C kompleks kapsule su prvi 100%-tni, čisti ekstrakt pulpe divljeg ploda Camu Camu na hrvatskom tržištu. Riječ je o najbogatijem biljnom izvoru vitamina C u prirodi.
- Sinergija esencijalnih vitamina i minerala ovaj kompleks vitamina C čini bioraspoloživijim. To znači da se lakše apsorbira u organizmu.
- Izvrsna gastrointestinalna podnošljivost diferencira ih u odnosu na ostale slične sintetičke proizvode s vitaminom C.
- Ne sadrži punila ni dodatke.
- 100% biljnog podrijetla, idealan je za vegetarijance i vegane.
VITAMIN C doprinosi:
- smanjenju umora i iscrpljenosti,
- zaštiti stanica od oksidativnog stresa,
- povećanju apsorpcije željeza,
- normalnoj funkciji imunološkog sustava,
- normalnom stvaranju kolagena,
- normalnoj funkciji krvnih žila.
Benefiti prirodnog vitamina C:
Vitamin C ili askorbinska kiselina jedan je od vitamina kojeg je moguće proizvesti sintetskim (umjetnim) putem te jedan od rijetkih vitamina kojeg ljudsko tijelo može podnijeti u velikim dozama (2000 mg). Razlog tome je što višak tog vitamina naše tijelo može izlučiti. Koliko onda količinski stvarno od te velike doze ostane u našem tijelu? Jako malo!
Prirodan i sintetski vitamin C jednaki su po kemijskoj strukturi i funkcijama. Međutim, konzumacija vitamina C iz prirodnog izvora (hrana ili ekstrahirana hrana) smatra se poželjnijim izborom. Određene studije su pokazale da se prirodni proizvod s vitaminom C, koji sadrži i bioflavonoide, lakše i bolje apsorbira nego sintetski askorbat.
Ono što su neki znanstvenici zaključili jest da Camu Camu pokazuje snažniji antioksidativni kapacitet i protuupalno djelovanje od ekvivalentnog sadržaja sintetskog vitamina C. Smatraju da je razlog tomu prisutnost drugih antioksidativnih tvari i spojeva koje povećavaju dostupnost vitamina C.