Urinarna inkontinencija češća je pojava kod žena nego kod muškaraca. Iako su žene podložne svim vrstama inkontinencije, najčešći oblik koji se javlja je stres inkontinencija.

Jedna od četiri žene starije od 35 godina ima problem s oslabljenim mjehurom. Kako se granica godina pomiče prema gore, problemi ovog tipa su sve češći. Više od 30% žena iznad 65 i 10% žena prije menopauze ima barem neki od problema vezanih uz zadržavanje mokraće.

Uzroci koji dovode do inkontinencije kod žena su opuštanje mišića tijekom trudnoće i poroda te hormonalne promjene u menopauzi.

Osim toga, mokraćna cijev žena koja vodi od mokraćnog mjehura do mokraćnog otvora mnogo je kraća nego kod muškaraca, što je jedan od mogućih odgovora na pitanje zašto je urinarna inkontinencija češća kod žena.

Mnoge žene pojavu inkontinencije ne shvaćaju problemom već sastavnim dijelom starenja, no inkontinencija se javlja i u aktivnoj životnoj dobi, a ako se na vrijeme liječi, u starosti ne stvara toliko problema.

Stres inkontinencija u svijetu pogađa 200 milijuna ljudi, a 65 milijuna oboljelih su žene.

Ako se susrećete s inkontinencijom, bez obzira na vašu dob, obratite se liječniku koji će vas usmjeriti prema najboljem rješenju.

Ako se ne liječi na vrijeme i na odgovarajući način, inkontinencija može postati ozbiljan problem.

Elbi Medikal d.o.o. u svom asortimanu nudi proizvode za pomoć kod inkontinencije švedskog proizvođača Attends. Ovisno o spolu, pokretljivosti i stupnju inkontinencije možete odabrati proizvode (ulošci, pelene, mrežaste gaćice, podmetači) koji će vam pružiti sigurnost tijekom dana i noći. Uz Attends proizvode, koža diše, a zbog visokoupijajuće jezgre i Quick dry tehnologije nije u kontaktu s vlagom (urinom).  Ako Vam je potrebna pomoć oko odabira proizvoda kontaktirajte nas na 01/2750 – 980 ili pošaljite e-mail na : maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr. Također Vam u odabiru pomagala koje najbolje odgovara Vašim potrebama može pomoći vodič za lakši odabir pomagala za žene i za muškarce.

Attends proizvode pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments