Back

VITAMIN B12 & FOLATE (adenosyl-methylcobalamin & 5-MTHF)

19,78  (149,03 kn) s PDV-om

Cijena po jedinici proizvoda: 0.22 €/komad
Opis

Kapsule “Vitamin B12  i Folate” pružaju optimalnu podršku živčanom sustavu. Oba aktivirana oblika vitamina B12 (adenozilkobalamin i metilkobalamin) i folna kiselina u obliku 5-MTHF vrlo su usko povezani u metabolizmu. Dobro se apsorbiraju i osiguravaju uspješno suplementiranje. Oba spoja igraju važnu ulogu u ciklusu metilacije i stvaranju S-adenosilmetionina (SAM), najvažnijeg davatelja metila kod ljudi.

Vitamin B12 i folati uobičajeni su kofaktori metioninske sinteze – pretvorbe štetnog homocisteina u metionin. Vitamin B12  odgovoran je za reaktivaciju folne kiseline, vraćanjem folne kiseline u njen reaktivni oblik, tetrahidrofolat, nakon različitih reakcija. Manjak vitamina B12 dovodi do neizravnog, funkcionalnog nedostatka folne kiseline, jer je ovaj ciklus prekinut nedostatkom vitamina B12. Čak i ako je dovoljno folata, on ne može ispuniti mnoge svoje zadaće bez vitamina B12.

S druge strane, vitamin B12  bez folne kiseline ne može ispuniti svoju ulogu u raspadu homocisteina. Na taj način su ova dva vitamina međusobno ovisna te djeluju sinergijski kod pretvararanja energije iz ugljikohidrata. Imaju esencijalnu ulogu u razgradnji proteina i masti.

Folati imaju važnu ulogu u trudnoći i to za pravilan razvoj fetusa, zbog dodatnog stresa brzorastućih fetalnih stanica. Aktivirani B12 i biološki aktivna folna kiselina u obliku folata (5-metiltetrahidrofolat) osiguravaju bioraspoloživost na najvećoj razini.

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

90 kapsula, 23g.

NAČIN PRIMJENE

NAČIN PRIMJENE

Odrasli, 1 kapsula dnevno uz obrok.

Dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

SASTAV

SASTAV

Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Adenozilkobalamin, Metilkobalamin, 5-Metiltetrahidrofolat.

DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE

Držati izvan dohvata djece.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Recenzije (0)
Pretplata
Obavjesti me
guest
Inline Feedbacks
View all comments
TREBATE POMOĆ ILI IMATE PITANJA ?
Kontaktirajte nas na broj:
01/275-0980 ili 048/220-504
100% SIGURNA KUPOVINA