Vitamin D3 & K2

19,78  (149,03 kn) s PDV-om

Cijena po jedinici proizvoda: 0.16 €/komad
Opis

Kolekalciferol (Vitamin D3) jedini je esencijalni vitamin koji naš organizam može proizvesti koristeći sunce. Njegovo stvaranje potiče ultraljubičasto (UV-B) zračenje u koži. Kolekalciferol je prekursor aktivnog vitamina D. Ima središnju ulogu u regulaciji metabolizma kalcija i fosfata. Koristi se kao mono pripravak za prevenciju i liječenje nedostatka vitamina D. U kombinaciji s kalcijem koristi se protiv osteoporoze.

Kolekalciferol se u tijelu pretvara u aktivni sastojak kalcitriol. Vitamin D3 u posljednjoj fazi djeluje kao hormon koji kontrolira različite fizičke procese i ispunjava vrlo različite funkcije. Znanstvenici su dugo vremena znali da vitamin D3 kontrolira unos kalcija i na taj način značajno utječe na zdravlje i stabilnost kostiju. Danas se, međutim, zna da učinak vitamina D3 ima više različitih funkcija.

Gotovo svaka stanica tijela ima receptore vitamina D. . Ima značajnu ulogu u regulaciji hormonalne ravnoteže. Vitamin D utječe čak i na naš genetski sastav i odgovoran je za kontrolu više od 2000 gena. Podržava našu obranu, stimulirajući imunološki sustav. Kod osteoartritisa je također utvrđeno smanjuje CRP i ublažava bol.

Zbog svih ovih navedenih funkcija brzo postaje jasno, koliko je važan za naš imunološki sustav i zdravlje stanica i organa.  Liječnici i specijalisti obično mjere aktivnu razinu vitamina D kod bolesnika, kod kojih postoji rizik od smanjenog unosa vitamina D. Autoimune bolesti i pretilost također mogu biti uzročni čimbenici za nisku razinu vitamina D.

Pri visokim dozama vitamina D3  dolazi do relativnog nedostatka vitamina  K2. K2 je odgovoran za transport i recikliranje kalcija apsorbiranog vitaminom D.  Već od 1000 IU, vitamin D  treba uzimati s vitaminom K2.  Ovaj oblik pokazuje posebno dobru učinkovitost i jedini je prirodni oblik vitamina u dodacima prehrani. Optimalna opskrba vitaminom K2 daje se u dozi od 150-200µg. Tu količinu treba uzimati i kao dio terapije vitaminom D.

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

120 kapsula, 28g.

NAČIN PRIMJENE

NAČIN PRIMJENE

Odrasli, 1 kapsula dnevno uz obrok.

Dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

SASTAV

SASTAV

Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Kolekalciferol, Menakinon-7.

DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE

Držati izvan dohvata djece.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Recenzije (0)
Pretplata
Obavjesti me
guest
Inline Feedbacks
View all comments
TREBATE POMOĆ ILI IMATE PITANJA ?
Kontaktirajte nas na broj:
01/275-0980 ili 048/220-504
100% SIGURNA KUPOVINA