Back

Magnesium taurate (+ pyridoxal 5′-phosphate)

23,50  (177,06 kn) s PDV-om

Cijena po jedinici proizvoda: 0.2 €/komad
Opis

Magnezij obavlja vitalne funkcije u tijelu,  sastavni  je dio različitih enzimskih sustava i stoga od životne važnosti. Važan je za kontrakciju i opuštanje mišića, za komunikaciju između živčanih stanica i između živčanih i mišićnih stanica, kao i za rad srca. Uključen je također u izgradnju kostiju i zuba.

Od velike je važnosti za metabolizam ugljikohidrata i masti. Aminokiselina podržava apsorpciju magnezija i regulira mnoge tjelesne funkcije. Nedostatak magnezija u tijelu očituje se raznim simptomima, kao što su pretjerana stimulacija mišića i grčevi. Može pasti i tjelesna temperatura pri čemu se javlja umor. Dugoročne posljedice nedostatka magnezija su kalcifikacija krvnih žila i bubrega.

Također se raspravlja o povezanosti između nedostatka magnezija i poremećaja kardiovaskularnog sustava. Magnezijev taurat uz dodatak vitamina B6 u aktivnom obliku (piridoksal 5′-fosfat) je suplement koji sadrži specijalnu formulu: kelirani oblik magnezija, aminokiselinu taurin i koenzim vitamina B6.

Jedinstvena kombinacija magnezija i taurina ne poboljšava samo bioraspoloživost, nego potiče normalno funkcioniranje organizma, a posebno krvožilnog i živčanog sustava. Istraživanja su pokazala da povoljno djeluje kod kardiovaskularnih bolesti te da daje pozitivne učinke kod aritmije i nakon srčanog udara.

Magnezijev taurat i piridoksal 5′-fosfat u sinergiji stabiliziraju stanične membrane, smiruju neuromuskularne podražaje te poboljšavaju kontrakcije srčanog mišića. Vitamin B6 pruža energiju, podržava živčani sustav i potiče metabolizam. Niska razina vitamina B6 iscrpljuje magnezij i taurin u tijelu.

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

120 kapsula, 81g.

NAČIN PRIMJENE

NAČIN PRIMJENE

Odrasli, 3 kapsule dnevno  uz obrok.

Dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

SASTAV

SASTAV

Magnezijev taurat, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Piridoksal 5′-fosfat.

DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE

Držati izvan dohvata djece.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Recenzije (0)
Pretplata
Obavjesti me
guest
Inline Feedbacks
View all comments
TREBATE POMOĆ ILI IMATE PITANJA ?
Kontaktirajte nas na broj:
01/275-0980 ili 048/220-504
100% SIGURNA KUPOVINA