Savršena mjera zaista postoji i očituje se u čitavoj prirodi, a tim poduzeća Matičnjak ju je pronašao u ulju sjemenke camelina sativa. U nas je poznata kao podlanak. U nekim zemljama je nazivaju bolji ili divlji lan te sibirski lan.
Ulje se dobiva hladnim postupkom mehaničkog prešanja sjemenki podlanka. Ono je jedan od najboljih prirodnih izvora nezasićenih masnih kiselina. Sadrži 35-40% omega-3 i 15-20% omega-6 višestruko nezasićenih masnih kiselina i oko 16% omega-9 nezasićene masne kiseline.
Bogato je i antioksidansima kao što su tokoferoli, pa se odlikuje visokom stabilnošću i otpornošću na oksidaciju (vitamina E sadrži 110mg/100g).
Bogato je za začinjavanje hrane (ali ne za prženje), ugodnog je bademastog okusa, a kao prirodni izvor esencijalnih masnih kiselina najbolja je podrška dobrom zdravlju.
Ulje boljeg lana učinkovita je zamjena za lan. Ulje podlanka po sastavu je esencijalnih masnih kiselina gotovo identična ulju lana, no prednost mu je značajno veća stabilnost.
Ulje boljeg lana odlično je za očuvanje dobrog zdravlja i poboljšanje narušenog.