CURCUMIN

38,50  (290,08 kn) s PDV-om

Cijena po jedinici proizvoda: 0.43 €/komad
Opis

Indijska biljna vrsta kurkuma (lat. Curcuma longa), pripada porodici Đumbirovki (Zingiberaceae). Raste u Indiji i jugoistočnoj Aziji, gdje je više od 5000 godina poznata kao sveta biljka. Karakteristično za biljku je to što u korijenu sadrži aktivni sastojak kurkumin, u različitim koncentracijama. Jedan je od četiri različita kurkuminoida koji se nalaze u biljci kurkume, ostali su ciklokurkumin, bisdemetoksikurkumin i demetoksikurkumin. Smjesu ova četiri kurkuminoida u cijelosti zovemo kurkuminom.

Ima važnu ulogu u sustavu detoksikacije organizma. Studije su potvrdile da kurkumin ima protuupalno i analgetsko djelovanje te da izbacuje teške metale iz tijela. Također, inhibira razgradnju kostiju te podržava zdravlje zglobova. Ima pozitivne učinke kod dijabetesa. Kurkumin nije jako topiv u vodi, pa se s toga u maloj mjeri apsorbira u gastrointestinalnom traktu. Zagrijavanje u ulju povećava bioraspoloživost kurkumina.

Ekstrakt kurkume obogaćen je ekstraktom crnog papra, koji zbog svog aktivnog sastojka piperina uvelike doprinosi apsorpciji kurkumina u tijelo te posljedično i njegovoj učinkovitosti. Za optimalnu bioraspoloživost, Natural Elements kapsule “Curcumin”  sadrže:

  • 500mg  kurkuma (lat. Curcuma longa) ekstrakt, standardiziranog  na najmanje 95% kurkuminoida
  • 5mg crni papar (lat. Piper nigrum) ekstrakt, standardiziranog  na najmanje 95% piperina
KARAKTERISTIKE PROIZVODA

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

90 kapsula, 56 g

NAČIN PRIMJENE

NAČIN PRIMJENE

Odrasli, 1 kapsula dnevno  uz obrok.

Dnevna doza ne smije se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

SASTAV

SASTAV

Kurkuma (lat. Curcuma longa) ekstrakt, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Antioksidans: Askorbil palmitat, Crni papar (lat. Piper nigrum) ekstrakt

DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE

Držati izvan dohvata djece.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Recenzije (0)
Pretplata
Obavjesti me
guest
Inline Feedbacks
View all comments
TREBATE POMOĆ ILI IMATE PITANJA ?
Kontaktirajte nas na broj:
01/275-0980 ili 048/220-504
100% SIGURNA KUPOVINA