Losion protiv uši i gnjida 100 ml

15,00  (113,02 kn) s PDV-om

Cijena po jedinici proizvoda: 150 €/l
Opis

Losion protiv uši i gnjida je medicinski proizvod s visokim sadržajem dimetikona. Primjenjuje se za uklanjanje uši i gnjida iz kose fizikalnim djelovanjem. Ne sadrži kemikalije s neurotoksičnim načinom djelovanja.  Svoju učinkovitost zahvaljuje dimetikonu. Dimetikon je potpuno siguran silikon koji guši uši i gnjide.  Ne može uzrokovati otpornost uši.

 O ušima:

Ušljivost djece je jedna od najčešćih parazitskih bolesti. Ušljivost može biti proširena u dječjim kolektivima kao što su dječji vrtići ili osnovne škole. Uši glave (Pediculus humanus capitis) su sitni ektoparaziti koji se hrane krvlju s vlasišta. Kad se namnože u većem broju, izazivaju svrbež glave. Odrasle jedinke svoja sitna jajašca (tzv. gnjide) odlažu u velikom broju, na način da ih zalijepe za vlas kose uz samo vlasište. Smatra se da je povećana učestalost ušljivosti posljednjeg desetljeća uzrokovana širenjem parazitskih populacija koje više nisu osjetljive na pedikulicide s neurotoksičnim načinom djelovanja. Pedikulicidi s neurotoksičnim načinom djelovanja imaju i druge nedostatke, kao što su perkutana apsorpcija aktivnog sastojka (insekticida), reakcije preosjetljivosti te teške neurološke komplikacije uzorkovane slučajnim gutanjem.

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

KARAKTERISTIKE PROIZVODA

Pakiranje od 100 ml.

NAČIN PRIMJENE

NAČIN PRIMJENE

Protresti bočicu prije primjene.

Nanijeti dostatnu količinu losiona na suhu kosu, obuhvatiti od korijena do vrha. Losionom prekriti cijelu kosu i vlasište, posebnu pozornost obratiti na područje uz vrat i iza ušiju.

Ostaviti 15 minuta.

Oprati kosu uobičajenim šamponom i temeljito isprati toplom vodom.

Na kosi nakon pranja mogu zaostati uginule uši i gnjide, koje se mogu ukloniti iščešljavanjem.

U slučaju izrazito mnogo uši ili ponovne pojave uši, postupak je potrebno ponoviti.

SASTAV

SASTAV

Dimetikon, kopolimer natrij-akrilata i natrij-akriloildimetiltaurata, PEG-6 tridecil eter, PEG/PPG-18/18 dimetikon, nerolidol, parfemsko ulje, limonene.

DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE

Detaljno pregledajte, pramen po pramen, suhu kosu svih ukućana na dnevnom svjetlu. Posebnu pozornost obratite na područje uz vrat i iza ušiju, gdje uši najčešće ležu gnjide. Isti dan provedite tretman uklanjanja uši i gnjida kod svih ukućana kod kojih su uočene. Odjeću, posteljinu, ručnike i češljeve operite na najmanje 60°C. 7 dana nakon tretmana ponovno pregledajte kosu i ponovite postupak po potrebi.

Recenzije (0)
Pretplata
Obavjesti me
guest
Inline Feedbacks
View all comments
TREBATE POMOĆ ILI IMATE PITANJA ?
Kontaktirajte nas na broj:
01/275-0980 ili 048/220-504
100% SIGURNA KUPOVINA