Hladno prešano ulje uljane repice je prehrambeno jestivo ulje. Ima blag i gotovo neutralan okus. Primjereno je svakodnevnoj uporabi u kuhinji. Ulje uljane repice zbog visoke točke dimljenja od preko 155 °C ne gubi nutritivna svojstva i ne otpušta štetne transmasti. Zbog tih karakteristika je najbolje hladno prešano ulje za prženje, pečenje i kuhanje.
Preporučeni omjer omega-6 i omega-3 masnih kiselina ostaje u idealnom omjeru 3:1 što je u skladu s preporukama Europske agencije za sigurnost hrane. Za valjanost ulja u tavi i loncu bitna je i točka dimljenja koja je kod repičinog ulja u odnosu na većinu hladno prešanih ulja, uključujući i maslinovo, daleko najveća. Uz izvrstan omjer nezasićenih masnih kiselina, repičino hladno prešano ulje možemo nazvati omega–3-6-9-balansom.
Rok valjanosti: 16.05.2024. – 2 komada