higijena
Briga o zdravlju, Inkontinencija, Njega kože, Zdravlje

Važnost higijene kod inkontinencije

Higijena je pola zdravlja, a kod osoba koje pate od inkontinencije ima još i veći značaj. Kod nekontroliranog ispuštanja mokraće i/ili fekalija, održavanje redovite higijene spriječava širenje neugodnih mirisa i kožna oboljenja.

Osjećaj nelagode i posramljenosti česta je pojava kod osoba koje pate od inkontinencije ponajviše zbog toga što misle da svi primjećuju njihovu inkontinenciju.

Važnost redovite higijene

Vrlo često su osobe koje pate od inkontinencije starije životne dobi. Starija koža je tanka, osjetljivija, a samim time i podložnija nastanku raznih kožnih oboljenja.

Važno je kožu održavati suhom i paziti da proizvodi koji se koriste budu ugodni za nošenje. Također je od velike važnosti korištenje blagih proizvoda za čišćenje i redovita njega kože.

Ukoliko se ne provodi redovita higijena i ako je koža često vlažna, može doći do nastanka osipa i rana. Pelenski osip i dekubitus nisu rijetka pojava kod osoba s inkontinencijom.

Švedski proizvođač Attends u svom asortimanu ima široki spektar proizvoda za pomoć kod inkontinencije. Anatomski ulošci i pelene Attends imaju ekstra mekani gornji sloj koji je u dodiru s kožom i prozračnu stražnju stranu koja mogućuje koži da diše. Zahvaljujući Quick dry tehnologiji tekućina se brzo upija unutar proizvoda i koža ostaje suha. Proizvodi su dostupni na našem web shopu.

Proizvodi za čišćenje kože

Proizvodi koji se koriste za čišćenje i pranje trebaju biti blagi i ne smiju nadraživati kožu. Danas su na tržištu dostupni razni proizvodi koji se ne trebaju ispirati vodom što uvelike olakšava primjenu i održavanje higijene bilo da se radi o ležećim, nepokretnim pacjientima ili o osobama koje se mogu same brinuti o sebi. Prednost korištenja takvih proizvoda je da vam uvijek mogu biti pri ruci te se mogu koristiti i kod dužeg izbivanja iz kuće ili na putu. Osim toga, stalno pranje vodom može dodatno isušiti kožu.

Pjena za suho pranje

Attends pjena za suho pranje koristi se za čišćenje i njegu kože bez upotrebe vode. Sadrži pantenol i alantoin i ima ugodan miris citrusa. S obzirom da ju nije potrebno ispirati već samo nanijeti na kožu i prebrisati, idealna je za korištenje kod nepokretnih pacijenata i na putu.

Losion za pranje

Attends losion za pranje izvrstan je za osjetljivu kožu sklonu iritacijama. Uz pantenol i alantoin sadrži i vitamin E te čini kožu mekom i glatkom. Može se koristiti sa i bez upotrebe vode.

Vlažne maramice također bi trebale uvijek biti pri ruci osobama koje pate od inkontinencije.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

Autor: Sara Inić, mag. ing.

3.5 2 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments