Većina pacijenata koji pate od urinarne inkontinencije često o istome šute i smatraju kako se mogu sami nositi s problemom, bez da potraže stručnu pomoć. Mnogi smatraju kako je to problem koji se javlja starenjem i da ne može biti povezan sa životnim navikama i konzumiranjem određenih lijekova, pića ili hrane, nekim neurološkim bolestima i slično.

No, nakon što se pacijenti odvaže potražiti stručnu pomoć, uviđaju kako postoje različiti načini liječenja inkontinencije. Inkontinencija često kod oboljelih izaziva osjećaj nelagode što sa sobom povlači izbjegavanje društvenog kontakta, depresivnost i povišenu anksioznost.

Nakon što ste odlučili potražiti stručnu pomoć, vaš liječnik će vas uputiti kako i na koji način se posljedice inkontinencije mogu ublažiti i olakšati. Glavni način umanjenja problema svakako je korištenje pomagala poput uložaka i pelena. Pomagala za inkontinenciju su u potpunosti prilagođena korisnicima. Pružaju im sigurnost i suhoću, pomažu u održavanju higijene i tako umanjuju posljedice. Pomagala mogu biti raznih vrsta i oblika, a ovise o vrsti i intenzitetu inkontinencije.

Iako je inkontinencija problem koji traje cijelu godinu, svako godišnje doba ima svoje izazove s kojima se treba nositi. Za razliku od zimskih mjeseci u kojima prikrivanje proizvoda za inkontinenciju ne predstavlja veliki problem, u ljetnim mjesecima teže se boriti s inkontinencijom.

Inkontinencija može biti posebice neugodna tijekom ljeta kada se većina aktivnosti i događaja odvija vani, a uz to, toplije vrijeme sa sobom donosi nošenje sve manje slojeva odjeće. Kao glavni problemi vezani uz inkontinenciju ljeti su nošenje proizvoda za inkontinenciju ispod kupaćih kostima ili kratke odjeće, kao i nedostatak toaleta u prirodi. Osim toga toplije vrijeme je puno izazovnije zbog velikih vrućina i povećane konzumacije pića. Savjete o tome kako se „boriti“ s inkontinencijom ljeti pročitajte na ovdje.

Čest i koristan savjet oboljelima jest da nose sa sobom rezervnu odjeću, higijenske potrepštine te da redovito i odgovorno održavaju osobnu higijenu. Osim toga, kontroliranje unosa tekućine i hrane, mijenjanje navika koje loše utječu na vas, svakako će pomoći u ublažavanju posljedica. O prehrani kod urinarne inkontinencije i namirnicama čiji je unos potrebno ograničiti pročitajte ovdje.

Preporuka: Elbi Medikal d.o.o. u svom asortimanu nudi proizvode za pomoć kod inkontinencije švedskog proizvođača Attends. Ovisno o spolu, pokretljivosti i stupnju inkontinencije možete odabrati proizvode (ulošci, pelene, mrežaste gaćice, podmetači) koji će vam pružiti sigurnost tijekom dana i noći. Uz Attends proizvode, koža diše, a zbog visokoupijajuće jezgre i Quick dry tehnologije nije u kontaktu s vlagom (urinom).  Ako Vam je potrebna pomoć oko odabira proizvoda kontaktirajte nas na 01/2750 – 980 ili pošaljite e-mail na : maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr. Također Vam u odabiru pomagala koje najbolje odgovara Vašim potrebama može pomoći vodič za lakši odabir pomagala za žene i za muškarce.

Attends proizvode pronađite u web shopu.

Odgovore na neka najčešća pitanja vezana uz inkontinenciju možete potražiti na našoj web stranici.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments