Briga o zdravlju, Zdravlje

Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu – 28.04.

Od 2003. godine na inicijativu Međunarodne organizacije rada, 28. travnja obilježavamo Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu. Upravo taj datum je odabran kao uspomena na 28 smrtno stradalih radnika u nesreći na gradilištu u Connecticutu.

Glavni cilj obilježavanja ovog dana je prevencija bolesti i ozljeda na radu te podizanje svijesti o važnosti osiguravanja zdravog i sigurnog radnog okruženja. Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja na radu važan je događaj za isticanje novih rizika za radnike. Također se želi istaknuti koliko se stručnjaci za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu trude zaštititi radnike od novih opasnosti na radnom mjestu.

Ovogodišnja tema obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radu je sudjelovanje i socijalni dijalog u stvaranju pozitivne kulture sigurnosti i zdravlja.

Tijekom pandemije korona virusa vidjeli smo koliko je važan bio sustav zaštite na radu u očuvanju zdravlja i sigurnosti radnika.

Kroz učinkovit socijalni dijalog, vlada i socijalni partneri aktivno sudjeluju u svim fazama procesa donošenja odluka o zaštiti na radu. Socijalni dijalog doprinosi poboljšanju politika i strategija zaštite na radu te je ključan za njihovu brzu i učinkovitiju provedbu.

Život koji se nastavlja kroz globalnu zdravstvenu krizu suočava nas sa stalnim rizicima u području rada. Stoga se moramo nastaviti kretati prema izgradnji snažne sigurnosne i zdravstvene kulture na svim razinama.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu!

Vaš Elbi Medikal!

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments