Svjetski dan bolesnika
Briga o zdravlju, News

Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika održava se diljem svijeta, a rezerviran je za 11. veljače. Ovaj dan osnovao je Papa Ivan Pavao II. Pismom za kardinala Fiorenza Angelinija 13. svibnja 1992. godine izrazio je želju da se društvo treba senzibilizirati s bolesnima, njihovim potrebama i osiguravanjem adekvatne zdravstvene skrbi. I sam Papa Ivan Pavao II. bolovao od Parkinsonove bolesti.

Ovaj datum, 11. veljače, odabran je jer se tada slavi i spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske. Marijansko svetište u Lourdesu poznato je po čudesnim ozdravljenjima zbog čega je postalo svjetsko okupljalište bolesnika.

Cilj Svjetskog dana bolesnika

Kao i svaki međunarodni/svjetski dan i ovaj ima svoj cilj. Cilj Svjetskog dana bolesnika je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika i težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite. Unapređenje zdravstvene i društvene zaštite omogućilo bi dostupnost i kvalitetnu zdravstvenu skrb svakom oboljelom.

Naš doprinos

Svaki pojedinac za sebe trebao bi promisliti o svojim mogućnostima sudjelovanja u brizi za oboljele, što možemo napraviti i kako možemo pridonijeti povećanju humanosti i empatije.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments