Bioskin, Briga o zdravlju, Njega kože, Zdravlje

Svjetski dan atopijskog dermatitisa,14.rujan

Atopijski dermatitis je kronična upalna bolest, a manifestira se kroz crvenilo kože i osip uz svrbež. Oko 2 % svjetske populacije boluje od ove bolesti. Bolest se pojavljuje u različitim stupnjevima, od blagog oblika, do umjerenog i jakog, a uvelike utječu na način života oboljelih.

Riječ o neizlječivoj bolesti, a kako bi se povećala svijest o ovoj bolesti, a oboljeli dobili odgovarajuću skrb od 2018. godine, 14. rujna obilježava se svjetski dan atopijskog dermatitisa.

Stanja koja mogu dovesti do pogoršanja atopijskog dermatitisa su emocionalni stres, promjene u temperaturi ili vlažnosti, bakterijske infekcije kože i dodir s nadražujućom odjećom (naročito vunom). U neke dojenčadi atopijski dermatitis mogu izazvati alergije na hranu.

Bolesnici s umjerenim do teškim atopijskim dermatitisom imaju različite kožne probleme koji se često javljaju i kao trajne lezije na koži. Umjereni do teški atopijski dermatitis karakterizira osip koji često prekriva većinu tijela i može uključivati ​​intenzivan, trajni svrbež i suhu kožu, pucanje, crvenilo, kraste i sekreciju. Svrbež je jedan od najtežih simptoma te može biti veoma iscrpljujući za bolesnika onemogućavajući ga u izvođenju normalnih dnevnih aktivnosti.

Prema smjernicama Europskog društva za dermatovenerologiju, liječenje atopijskog dermatitisa treba biti prilagođeno svakom pojedinom bolesniku, uzimajući u obzir individualnu varijabilnost bolesti. Osnova liječenja je lokalno hidratiziranje kože te izbjegavanje specifičnih i nespecifičnih provocirajućih čimbenika.

Elbi Medikal proizvodi Bioskin Sensitive balzam koji je namijenjen osjetljivoj i reaktivnoj koži, a zbog hladno prešanih biljnih ulja s protuupalnim djelovanjem izvrstan je kao dopuna simptomatskom liječenju atopijskog dermatitisa. Možete ga kupiti u našem web shopu.

 

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu!

Vaš Elbi Medikal.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments