Svjetski dan smijeha
News

10.01.- svjetski dan smijeha

Svjetski dan smijeha obilježava se čak 2 puta godišnje, 10. siječnja i 2. svibnja. To je već dovoljni pokazatelj koliko je smijeh važan i koliki utjecaj ima na naše psihičko zdravlje. Utemeljio ga je Indijac Madan Kataira 1998. godine sa željom da potakne ljude da se što češće smiju.

Smijeh je automatska reakcija na određene vanjske ili unutarnje podražaje, a najčešće ga mogu pobuditi aktivnosti poput škakljanja, humorističnih priča ili misli. Općenito se povezuje s pozitivnim emocijama i smatra se univerzalnim sredstvom komunikacije.

Rezultati istraživanja pokazali su da je 70% oboljenja povezano sa stresom, a stres i negativne misli smanjuju se smijehom. Odrasle se osobe u prosjeku smiju 17 puta dnevno, a djeca to čine čak 300 puta u danu.

Cilj obilježavanja ovog dana je poticanje ljudi na što više smijeha kako bi se osjećali bolje, rasteretili stresa, pojačali imunitet i povećali razinu hormona sreće u tijelu. Stoga smijete se što više.

Smijeh smanjuje stres, povećava razinu hormona sreće u tijelu, jača imunitet i općenito pomaže da se osjećamo bolje. 10.01. obilježavamo Svjetski dan smijeha kako bi podsjetili na njegovu važnost i potaknuli ljude na što više smijeha.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments