Bioskin, Briga o zdravlju, Dodaci prehrani, News, Zdravlje

Priprema kože za ljeto

Koža kao naš najveći organ prva je na udaru vanjskih promjena i zbog toga je veoma važno voditi brigu o njoj. Kako nam dolaze topliji dani važno je naglasiti da je potrebno pripremiti kožu na izlaganje suncu i UV-zračenju, prekomjernom znojenju uzrokovanom visokim temperaturama te nečistoćama okoline.

Kako bi koža zadržala svoj prvobitni sjaj slijedite ove savjete i vodite brigu o:

Pravilnoj prehrani – Pravilna prehrana je neophodna za pripremu kože prije izlaganja suncu. Tijekom vrućih ljetnih mjeseci potrebno je jesti što više namirnica narančaste i crvene boje kao npr: breskve, lubenice, mrkve i sl. Te namirnice su bogate beta karotenom i imaju antioksidativni učinak na organizam. Naravno ne smijete zaboraviti na dovoljan unos vode uslijed gubitka tekućina znojenjem. Preporučuje se najmanje 8 čaši vode dnevno.

Hidrataciji kože prije izlaganja suncu –  Idealni tretman za hidrataciju iznutra je ispijanje dovoljno količine vode. Danas postoje preparati koji iznutra štite kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka i pripremaju kožu za odgovorno izlaganje suncu. Jedan od takvih proizvoda je i Sun love skin+ koji ima sinergijski učinak aktivnih tvari koje štite kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka i priprema kožu za odgovorno izlaganje suncu. Vitamin E i selen doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa te tako pružaju zaštitu od štetnog zračenja i ujedno hrane kožu iznutra. Za vanjsku hidrataciju kože bitno je napraviti dobar piling koji će temeljno odstraniti izumrle stanice, pročistiti pore te ojačati mikrocirkulaciju. Nakon pilinga važno je kožu dobro nahraniti hidratizirajućim i hranjivim kremama. Dajte prednost prirodnim kremama koje ne sadrže kemikalije niti sumnjive sastojke poput parabena. Prirodna kozmetika poput Bioskin balzama odlično je rješenje za hidrataciju suhe kože i kože lica. Prirodna kozmetika osim što je zdravija za kožu, manja vjerojatnost je da će vam začepiti pore.

Zaštiti kože od UV zračenja – Intenzivna izloženost suncu može uzrokovati opekline i ubrzati proces starenja. Zbog toga je bitno zaštititi kožu tijekom cijelog dana prije izlaganja suncu preparatima s UV zaštitom. Najizloženije dijelove tijela poput lica, vrata, ruka i stopala potrebno je posebno zaštititi preparatom s većom UV zaštitom i nekim komadom odjeće.

Hidrataciji kože nakon izlaganja suncu – Koristite Aloe veru za njegu i oporavak kože. Aloe vera ima osvježavajući efekt i pomaže u procesu zacjeljivanja kože kod opeklina. Hidratizira kožu i njeguje kožu nakon dugog izlaganja suncu. Osim Aloe vere postoje i druge kreme koje koži uz hidrataciju pružaju zlatnu preplanulost nakon sunčanja. Jedna od takvih krema je Zlatna krema čija je formula lagana i prozračna te je obogaćena umirujućim prirodnim sastojcima Aloe verom i nevenom.

 

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments