Briga o zdravlju, Dodaci prehrani, Zdravlje

Prevencija gripe

Gripa je vrlo ozbiljna virusna bolest koja pogađa gornji dio dišnog sustava. Virusi gripe se lagano prenose te se šire dodirom ili zrakom. Može se prenijeti i kapljičnim putem kada zaražena osoba kiše, kašlje, smije se ili govori. Gripa se javlja svake godine, a epidemija je nekad jača, a nekad slabija. Sezona gripe je od prosinca do travnja, a epidemija najčešće traje od 6 do 8 tjedana. Obično zahvati od 5 do 15% ukupne populacije, a postotak je puno veći kod osoba s pojačanim rizikom (djeca, starije osobe, kronični bolesnici i osobe oslabljenog imuniteta). Oboljela osoba je zarazna već 2 dana prije i 5-7 dana nakon pojave prvih simptoma. Gripa se javlja naglo, a prvi simptomi su najčešće visoka temperatura, glavobolja te bol u mišićima.

Budući da se gripa prenosi dodirom, kapljično i zrakom za vrijeme trajanja epidemije je potrebno izbjegavati zatvorene prostore u kojima boravi velik broj ljudi. Treba često prati ruke i općenito pojačati higijenu. Nošenje rukavica i maske također može biti od velike pomoći.

Kako su osobe s oslabljenim imunitetom rizična skupina za dobivanje virusa gripe potrebno je na vrijeme uzeti dodatke prehrani koji su namijenjeni za jačanje imuniteta. Naša preporuka je matična mliječ koja je vrlo učinkovita u borbi protiv široke palete vanjskih napada i utjecaja štiteći tako imunitet, stanice i kožu. Liofilizirana matična mliječ – Revita proizvodi su dostupni na našem web shopu. Curcumin forte+ obogaćen vitaminom D također je izvrstan dodatak prehrani za jačanje imuniteta.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu!

Vaš Elbi Medikal.  

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments