Na dijabetes tipa 1 ne može se preventivno djelovati, već ga je potrebno pravilno tretirati i kontrolirati, dok je pojava dijabetesa tipa 2 u velikoj mjeri pod našom kontrolom. Iako nije pravilo, od dijabetesa tipa 2 najviše obolijevaju osobe prekomjerne tjelesne mase, ali ga mogu dobiti i osobe normalne tjelesne mase. U rizičnoj skupini su i osobe koje u obitelji imaju dijabetičare.

Prevencija dijabetesa se bazira na zdravoj prehrani, fizičkoj aktivnosti te gubitku kilograma i nikad nije kasno za promjene.

Načini prevencije dijabetesa:

  1. Budite fizički aktivni
  2. Povećajte unos vlakana
  3. U prehranu uključite cjelovite žitarice
  4. Prednost dajte niskomasnim mliječnim proizvodima i mesu peradi (piletina, puretina). Uvrstite ribu na svoj jelovnik barem 2 puta tjedno
  5. Svakodnevno konzumirajte barem 5 porcija voća i povrća
  6. Posvetite se gubitku kilograma
  7. Izbjegavajte brze dijete i birajte zdravu prehranu
  8. Prestanite pušiti

Na tržištu postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa.  Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. Kapi borovnice pomažu kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi (hiperglikemija) i proljeva (dijareje).

Također mogu pomoći i dodaci prehrani kao što su omega 3 masne kiselinevitamini B skupinemagnezij, krom te alfa lipoična kiselina.

Više proizvoda pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments