Pelene za odrasle
Inkontinencija

Pelenski osip kod inkontinencije

Pelenski osip je, kod odraslih osoba, najčešća iritacija kože povezana s inkontinencijom.

U pitanju je oštećenje kože koje kod pacijenta stvara nelagodu, a manifestira se u vidu crvenila, prištića, svrbeža te ljuštenja kože. Ozbiljni slučajevi iritacije mogu se manifestirati kao čirevi ili plikovi. Kod inkontinentnih osoba, dugi kontakt kože s urinom, fecesom ili znojem dodatno oslabljuje već ionako slabu i tanku kožu, čini je izrazito mekom te samim time i podložnom iritacijama.

Bilo da se radi o laganom crvenilu ili većoj upali, pelenski osip zahtjeva veću pažnju inkontinentne osobe ili njegovatelja.

Da bi se iritacije kože izbjegle, potrebno je svakodnevno brinuti o higijeni intimnog područja, a pomagalo (pelenu ili uložak) mijenjati pravovremeno, tako da se izbjegne predug kontakt kože s urinom koji uzrokuje nelagodu. Do pojave pelenskog osipa, također može doći ako je pelena neodgovarajuće veličine za pacijenta, odnosno ako je premala ili pak prejako stegnuta.

Ipak, dođe li do pojave navedenih iritacija, unatoč dobroj higijeni i njezi pacijenta, na tržištu postoji široka paleta proizvoda (kreme, sprejevi) koji se koriste za regeneraciju oštećene kože.

U našem web shopu možete pronaći sljedeće proizvode za tretiranje kože. U pitanju su Professional Care Barrier Spray Skin Protection i Professional Care Barrier Spray Forte Skin Repair.

Kod odabira pomagala za pomoć kod inkontinencije, preporučuje se odabrati ono koje omogućuje osjećaj suhoće i kod duljeg nošenja, čime se ujedno i prevenira iritacija kože. Pomoć kod odabira pomagala kao i kod proizvoda za njegu kože, možete potražiti u ordinaciji vašeg obiteljskog liječnika ili ljekarnika ili kod nas. Rado ćemo vas uputiti prema pravilnom odabiru pomagala.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments