Dijabetes - namirnice Ilustracija
Briga o zdravlju, Dodaci prehrani, News, Zdravlje

Ojačajmo organizam prirodnim proizvodima

Imunološki sustav je sustav organa koji štiti organizam od napada stranih mikroorganizama (virusa, bakterija, parazita, gljivica) i njihovih kemijskih supstanci (toksina), kao i vlastitih izmijenjenih (npr. tumorske) i istrošenih stanica.

Imunološki sustav stvara posebne tvari – antitijela i stanice imunološke zaštite koji pomažu u neutraliziranju aktivnosti uzročnika bolesti, ali i pamtite infekciju do koje je došlo u organizmu za cijeli život.

Naš je imunitet svakodnevno napadnut hranom prepunom aditiva, rafiniranog šećera, skrivenih metala i toksina kao i sastojcima koje naše tijelo sve teže razgrađuje.

Postoje prirodni načini i metode koje vam mogu pomoći da detoksicirate cijelo tijelo i ojačate svoj imunitet.

Najbolje je započeti povećanim unosom antioksidanta – tvari koje se nalaze u voću i povrću. Antioksidansi usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, smanjuju rizik nastanka raka, štite srce i krvne žile, pomažu kod kroničnih plućnih bolest.

Odličan izbor za jačanje organizma i podizanje imuniteta su proizvodi koji sadrže Beta glukan koji je prirodni imuno stimulans.

Čišćenje jetre također pridonosi jačanju organizma, kao što znamo jetra je filter za otpadne tvari koje se nalaze u našem organizmu. Njena smanjena funkcija uzrokuje pad imuniteta te smo tako podložniji napadima virusa i bakterija.

Najefikasniji način za čišćenje jetre je konzumacija proizvoda koji sadrže ekstrakt biljke sikavice poput

granulata sikavice, silimarin tableta ili ulja sikavice.

Pomoć kod jačanja organizma su također i multivitaminsko- mineralni preparati poput 100% multivitamin sirupa koji nam pomažu da u organizam unesemo dovoljno vitamina i minerala.

Za imunološki sustav ne posjedujemo poseban organ, već je to „koalicija“ ili sprega raznih dijelova tijela i funkcija koje pokrivaju nekoliko nivoa naše obrane od vanjskih i uznapredovanih unutarnjih procesa ili negativnih utjecaja.

Korištenjem prirodnih proizvoda, posjeti liječniku će postati sve rjeđi. Pravilnom upotrebom ljekovitog bilja dugoročno ćete pomoći cijelom organizmu.

Izbjeći ćete mnoge štetne nuspojave kemijskih lijekova i u organizam unijeti nezamjenjive fitonutrijente koji se ne mogu dobiti drugim putem. S vremenom, prirodni lijekovi sve će više jačati organizam pa će kroz snažan imunitet  steći otpornost prema bolestima.

Nema čarobnog štapića koji bi nas u potpunosti mogao poštedjeti infekcija. No pravilnom upotrebom ljekovitog bilja mnoge infekcije možete spriječiti, ublažiti simptome ili skratiti njihovo trajanje.

Prirodne proizvode za jačanje imuniteta pronađite u našem web shopu: www.elbi-medikal.hr/web-shop.

 

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments