Odabir pomagala za inkontinenciju
Briga o zdravlju, Inkontinencija, Njega kože, Zdravlje

Odabir pomagala za inkontinenciju

Problem inkontinencije danas je široko poznat, iako i dalje osobe koje se s ovim problemom suočavaju ne žele dijeliti vlastite probleme i poteškoće s okolinom. Shvaćanje težine ovog problema i suosjećanje s takvim osobama na prvom je mjestu. Razgovor i želja da svojim bližnjima pomognete mogu napraviti veliku razliku u kvaliteti njihova života.

Bilo da vaši bližnji borave kod kuće ili u ustanovama koje skrbe za njih, život s inkontinencijom nosi za sobom razne izazove. Smanjenje tih izazova, zdravstvenih rizika, poput problema s kožom, razvoja dekubitusa i slično, moguće je uz pravilan odabir visokokvalitetnih proizvoda za inkontinenciju.

Na što obratiti pozornost kod odabira?

Kod odabira proizvoda za inkontinenciju u prvi plan treba staviti prozračnost samog proizvoda, njegu kože i moć upijanja korištenih proizvoda.

Prozračni materijali

Upotreba proizvoda koji omogućuju koži da diše smanjuju rizik od pojave dekubitusa i raznih kožnih problema i infekcija. Oštećenja kože intimnog područja vode do infekcija, ali takve promjene na kožu mogu izazivati svrbež ili čak biti bolne. Nadalje, svaka infekcija ili rana na koži zahtjeva neki oblik tretmana ili liječenja. Eventualne komplikacije mogu dovesti i do potrebe za bolničkim liječenjem.

Njega kože

Uz upotrebu prozračnih proizvoda važno je voditi brigu o njezi intimnog područja, koje je zbog korištenja proizvoda za inkontinenciju pod stalnim rizikom i posebnim uvjetima. Redovita hidratacija i njega pomažu očuvanju integriteta kože koja će biti otpornija, mekša i bolje će podnositi “uvijete” koji vladaju u intimnom području.

Attends u svom asortimanu nudi i liniju namijenjenu upravo njezi kože. Attends krema za njegu odličan je izbor za dubinsku ishranu. U svom sastavu sadrži alantoin i pantenol koji potiču obnavljanje kože. Pčelinji vosak i biljna ulja prodiru u dublje slojeve kože i dubinski ju hrane. Zbog pčelinjeg voska na koži ostaje zaštitni sloj kao prevencija dekubitusa i osipa.

Također, za svakodnevnu njegu može se koristiti i Attends mlijeko za tijelo nešto rjeđe konzistencije namijenjeno hidrataciji kože. Svaka već iziritirana koža na dodir stvara nelagodu i osjećaj bola te je važno koristiti proizvode koje nije potrebno jako utrljavati ili umasiravati.

Za svakodnevnu higijenu preporučuju se proizvodi koji se mogu koristiti i bez vode te imaju smanjeni udio saponifikatora. Saponifikatori su tvari odgovorne za stvaranje pjene, ali pjena nužno ne označava proizvod koji dobro pere. Attends losion za pranje proizvod je sa smanjenim udjelom saponifikatora koji kožu ostavlja čistom, a zbog alantoina i pantenola dodatno hrani i obnavlja kožu.

Treba izbjegavati trljanje kože te kod eventualnih zasušenih ostataka može se primijeniti Attends pjena za suho pranje. Ona razgrađuje zasušene ostatke, a na koži ostavlja citrusni miris i osjećaj svježine. Prilikom provođenja osobne higijene upotrebljavajte mekane trljačice ili maramice kako biste što manje iritirali kožu. Attends trljačice mekane su rukavice napravljene od celuloze namijenjene jednokratnoj upotrebi. Vlažne maramice sadrže glycerin, aloe veru i alantoin te kožu ostavljaju čistom i glatkom nakon upotrebe.

Moć upijanja

Proizvodi s visokom moći upijanja koji osiguravaju osjećaj suhoće omogućit će pravilan odmor tijekom noći. Ako proizvod kojeg osoba s inkontinencijom koristi ne upija dobro ili proizvod ostaje mokar to remeti normalan san, osobito, ako ga osoba mora mijenjati. Čovjek da bi se odmorio, a da bi se njegovo tijelo regeneriralo, treba između 7 i 9 sati sna. U tom vremenskom periodu izmjeni se 4 do 5 ciklusa sna u kojima se odvija regeneracija stanica, zacjeljivanje tkiva te regulacija hormona, a osoba se nakon toga budi odmorna i energična.

Ako osoba s problemom inkontinencije ima osiguran proizvod koji osigurava suhoću, a pri tome je mekan i udoban za nošenje povećava se vjerojatnost za cjeloviti san i odmor. Treba istaknuti da svako ustajanje iz kreveta noću povećava rizik od raznih padova ili neželjenih lomova. Rizik se povećava kako rasu godine života, jer osoba teže vidi u mraku i moguće je teže pokretna.

Attends proizvodi švedskog proizvođača u svojoj jezgri sadrže superapsorbent koji se u doticaju s urinom gelira. Na taj se način urin zaključa u unutrašnjost proizvoda i pod pritiskom ne dolazi do povratka urina na površinu. Attends tehnologija geliranja onemogućuje doticaj urina s kisikom i time prevenira razvoj neugodnih mirisa. Imati problem inkontinencije ne mora označavati problem s neugodnim mirisima!

Korištenjem proizvoda s odličnom moći upijanja, baš kao i redovita njega i higijena, smanjuju mogućnost nastanka infekcija kože, ali i infekcija mokraćnog sustava. Ako proizvod urin sigurno zaključava u jezgri i onemogućuje njegov povratak na površinu pod pritiskom onemogućuje se i razvoj nepoželjne mikroflore. Patogene bakterije koje se razvijaju u vlažnim uvjetima mogu biti razlogom infekcija mokraćnog sustava. Dobro upijajući proizvodi ostaju suhi, time i udobni pa ih osobe s problemom inkontinencije lakše prihvaćaju.

Ako se Vi ili netko iz Vaše obitelji susreo s problemom inkontinencije osigurajte kvalitetan proizvod i redovitu njegu te olakšajte život s inkontinencijom.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal.

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments