Dodaci prehrani, Matičnjak, Zdravlje

O Vašoj kosi brinite i uz Matičnjak proizvode!

U našoj ponudi svoje mjesto pronašli su i kvalitetni proizvodi tvrtke Matičnjak. Između primamljivog izbora hladno prešanih ulja i macerata izdvojili smo Macerat broj 12 koji će biti osvježavajuća novost za vaše vlasište i kosu.

Macerat broj 12 kroz sinergiju ljekovitog bilja i hladno prešanih ulja ojačat će i utjecati na zdravlje vaše kose. U hladno prešanom ulju jezgre marelice i oraha macerirani su bosiljak, kopriva i miloduh.

Svrbež vlasišta vrlo je nelagodna pojava, a uz to nezgodno je ako se u javnosti stalno morate „češkati“. Upravo je svrbež vlasišta pokazatelj mnogih bolesti koje se na njemu mogu pojaviti. Najvažnije je prilikom dijagnoze detaljno pregledati vlasište i uzeti kvalitetnu anamnezu. Treba na umu imati i to da svrbež može biti posljedica uzrokovana s dermatološke, sistematske, neurološke ili psihogene strane.

Svrbež vlasišta često se pojavljuje i kod problema prhuti. Problem prhuti zahvaća i preko 50% odraslih osoba. Njegova pojava znak je upale vlasišta tijekom koje se proces stanične obnove odvija brže. Dolazi do nakupljanja stanica i stvaranja nakupina poznatih upravo pod nazivom prhut. Mogućnosti razvoja su različite, a najčešće se javlja zbog gljivica (Malassezia restricta i Malassezia globosa) koje inače prirodno nastanjuju folikul kose. Pretjeranim razmnožavanjem gljivica dolazi do razvoja upale i procesa ljuštenja. Od ostalih uzročnika navode se dermatitis, pretjeran rad žlijezda lojnica, alergije, razni kozmetički proizvodi te česte frizure i upotreba sušila za kosu, pa čak i klimatski uvjeti poput vlage. Negativna strana ovog problema je što konstantna svrbež i nadraženost potiče i pojačava ljuštenje i razvoj gljivica, pa se osobe s ovim problem vrte u začaranom krugu bez izlaza. Prhut se rijetko opisuje kao ozbiljan problem, ali njegovo postojanje vrlo je neprivlačno.

Normalno je da se stanice kože na vlasištu obnavljaju i odstranjuju redovito u razmacima od dva tjedna. Proces se odvija u obliku tankih i nevidljivih ljuskica koje ne primjećujemo, stoga nam ne stvaraju problem.

Razlikuju se dva tipa prhuti. Suha prhut kod koje se razvijaju manje i tanje bijele ljuskice koje padaju na ramena. Ove ljuskice često prave vizualan problem na našoj odjeći. Drugi tip je masna prhut koju karakterizira stvaranje većih i debljih žućkastih ljuskica koje ostaju na kosi i vlasištu.

Za tretiranje prhuti uvijek je dobro izbjegavati jaka nadražujuća sredstva te ih zamijeniti s nježnim preparatima koji neće štetiti vašem vlasištu. Trebalo bi iz upotrebe izbaciti i sve nadražujuće proizvode za kosu te česte frizure koje oslabljuju vlas. Naravno, pridržavanje ujednačene i zdrave prehrane uvijek je od velike pomoći.

Uz sve ove preventivne mjere bit će vam uvrstiti i upotrebu Macerata broj 12. Bosiljak ima antiseptička svojstva, miloduh je od davnina poznat za poboljšanje kvalitete kože i kose, a kopriva je izvor silicijeve kiseline koja je vrlo bitna za zdravu kosu i nokte. Omege iz ulja hidratiziraju vlas i učvršćuju korijen.

Macerat broj 12 prvenstveno je osmišljen za oralnu primjenu, uzimati jednu čajnu žličicu (30 kapi) pripravka dva do tri puta dnevno, ali se vrlo jednostavno može primjenjivati i direktno. Utrljajte macerat kružnim pokretima jednom do dva puta tjedno na vlasište i pustite ga da djeluje pola sata do 45 minuta.

https://elbi-medikal.hr/web-shop/maticnjak/macerati/macerat-12-200-ml/

Macerat broj 12 možete pronaći na našem web shopu te bezbrižno uživati u zdravoj i čvrstoj koži.

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments