Kod muškaraca, teškoće s prostatom su najčešći uzrok inkontinencije.

Istjecanje urina događa se jednom od 4 muškarca što znači da je vrlo rašireno. Naravno, urinarno istjecanje razlikuje se od muškarca do muškarca, no bez obzira na to radi li se o samo nekoliko kapi tu i tamo ili o većim količinama, postoje pomagala uz koja ćete se osjećati sigurno i nesputano.

Najčešći uzroci inkontinencije urina su sljedeći:

  • Lijekovi, primjerice, diuretici mogu povećati rizik od istjecanja urina.
  • Infekcije urinarnog trakta.
  • Privremeno oslabljeni mišići zbog operacije prostate.
  • Promjene veličine prostate, primjerice, povećana prostata može ometati prolaz urina.
  • Prekomjerna težina stvara dodatni pritisak na abdominalne i zdjelične mišiće zbog čega je teže izbjeći istjecanja urina.
  • Dijabetes ili neurodegenerativne bolesti (primjerice Alzheimerova bolest).

Prostata ili predstojna žlijezda je dio muškog spolnog sustava koja se nalazi iza zdjelične kosti, ispred ravnog crijeva, rektuma. Veličine je oraha, a glavna joj je uloga proizvodnja većeg dijela tekućine koja tvori spermu, odnosno tekućinu koja prenosi spermije. Osim toga, važna je i za mokraćno zdravlje, najviše zbog svoje pozicije. Prostata okružuje vrat mjehura.

Osim zbog problema s prostatom, do inkontinencije kod muškaraca može doći i zbog oštećenja živaca, nuspojava starenja ili pak kirurških zahvata.

Iako se inkontinencija kod muškaraca javlja rjeđe nego kod žena, također predstavlja problem i svojevrsnu blokadu jer muškarci u većini slučajeva teže progovaraju o problemu takve ili slične prirode.

VRSTE INKONTINENCIJE:

Urgentna inkontinencija

Urgentna inkontinencija također je poznata kao „preaktivan mokraćni mjehur” i radi se o najčešćoj vrsti istjecanja urina. Urgentna inkontinencija odnosi se na iznenadnu potrebu mokrenja i nemogućnost zadržavanja do toaleta. Možete imati potrebu mokriti više od 4 do 8 puta na dan, kao i nekoliko puta noću. To je često povezano s povećanom prostatom ili razdobljem nakon operacije prostate.

Stresna inkontinencija

Ako do curenja urina dolazi kada kašljete, kišete, smijete se ili podižete teške predmete, vjerojatno se radi o stresnoj inkontinenciji. To je stanje koje je najčešće kod muškaraca koji su nedavno imali operaciju prostate.

Naknadno kapanje

Radi se o nekoliko kapi urina koje iscure nakon mokrenja. Postoje dvije vrste naknadnog kapanja, kapanje nakon mokrenja i terminalno kapanje. Naknadno kapanje događa se jer se mjehur nije u potpunosti ispraznio dok ste mokrili. Umjesto toga, urin se skuplja u cijevi koja dolazi iz mjehura. Obično je uzrok naknadnog kapanja povećana prostata ili oslabljeni mišići dna zdjelice.

Elbi Medikal u svom asortimanu nudi Attends For men uloške, anatomski oblikovane za muškarce. Zbog posebnog oblika, neprimjetni su ispod svakodnevne odjeće. Ovisno o stupnju inkontinencije odaberite između 2 stupnja upijanja, For men 1 i For men 2. Uz Attends proizvode, koža diše, a zbog visokoupijajuće jezgre i Quick dry tehnologije nije u kontaktu s vlagom (urinom).

3 1 glas
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments