Briga o zdravlju, News, O nama - Novosti

Mliječni zubi i Haradent

Svaki lijep osmijeh svoj dobar početak ima u zdravim mliječnim zubima. Briga za mliječne zube počinje već u trudnoći, a prvi djetetov odlazak stomatologu preporučuje se oko prve godine života. Redovnom kontrolom, održavanjem oralne higijene i zdravom prehranom, dječji zubi blistat će sve do pojave trajnih zuba.

 

Pokvareni mliječni zubi

Odmah nakon nicanja mliječnih zubića moguća je pojava karijesa, koji najčešće nastaje kod djece koja piju slatke napitke iz bočice u velikim količinama. Pokvareni mliječni zubić može jako boljeti i ometati dijete u konzumiranju hrane, što će usporiti njegov razvoj. Ne preporučuje se nasilno vađenje mliječnih zuba, oni su čuvari prostora za trajne zube.

Ispadanje mliječnih zuba ne boli, no ukoliko se dijete žali na bolove moguće je da su počeli nicati trajni zubi. Najbitnije je nicanje prvih trajnih kutnjaka jer su to zubi koji trpe najjače opterećenje prilikom žvakanja te je potrebno dobro održavati oralnu higijenu kako ih ne bi izgubili.

Svaki mliječni zub iznimno je važan i zato je potrebno dijete što prije naučiti pravilnom četkanju te ga naviknuti na redovite odlaske kod stomatologa.

Tvrtka Elbi Medikal, u svom asortimanu nudi  Haradent – zeolitni zubni prah, koji djeluje na principu ionske izmjene, pokupi štetno, a otpušta korisno. Haradent je namijenjen djeci starijoj od 3 godine te odraslima.

Haradnet sadrži zeolit, prirodni mineral, ne sadrži flour te sintetske dodatke.

Zeolit je 100% prirodni mineral kojeg ljudski organizam prepoznaje kao vlastitu supstancu. Dokazano je da zeolit djeluje kao antioksidant, detoksikator i zaštitnik imuniteta. Nalazi primjenu kod stomatoloških problema, kao što su karijes, plak te kod bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine, ali služi i za svakodnevnu higijenu usne šupljine.

Redovitom upotrebom Haradenta, održava se pH u ustima od 7-7.4. Time se sprječava nastanak plaka, a samim time i nastanak karijesa, što je bitno kod očuvanja mliječnih zubića. Takav pH nije pogodan za razvoj bakterija te nastanak kamenca, a pogodan je za skidanje već nastalog kamenca putem ionske izmjene. Također umanjuje  pojavu afti te smanjuje neugodan dah iz usta.

Upala zubnog mesa rezultira oštećenjem kostiju i zubi, a u ustima se javljaju razni nepoželjni mikroorganizmi. Zeolit ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje.  

 Klinička studija o primjeni zeolita kod liječenja bolesti usne šupljine pokazala je da je zeolit jedan od modernih načina regeneracije, jer ima imunomodulacijsko i antioksidativno svojstvo te pojačava protuupalno djelovanje što dugoročno ima povoljan utjecaj na procese ozdravljenja u cjelini, a posebno na usnu šupljinu.

Haradent štiti od paradentoze, karijesa, plaka, kamenca i upala usne šupljine te je izvrstan za svakodnevnu higijenu zubi i usne šupljine kako odraslih, tako i djece starije od 3 godine.

Zato dragi roditelji, brinite o mliječnim zubima svoje djece kako bi jednog dana imali lijepe i zdrave trajne zube.

Vaš Elbi medikal

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments