Pitate li se koje sve posljedice dijabetes može imati na vaš organizam?

Dijabetes se javlja kao jedno od najopasnijih stanja te ako se na vrijeme ne otkrije i ne počne tretirati, može oštetiti gotovo sve organe i biti poguban. Dijabetes čini osobu ranjivom i sklonijom raznim tegobama. Potištenost i teret koje izaziva suočavanje kod nekih pacijenata, mogu se izuzetno negativno odraziti na osobu.

Komplikacije šećerne bolesti dijele se na akutne i kronične. Akutne komplikacije nastaju brzo i naglo, a izostanak adekvatne i pravovremene reakcije može dovesti život pacijenta u opasnost. Akutne komplikacije su hipoglikemija, dijabetička ketoacidoza i neketotički hiperosmolarni sindrom. Hipoglikemija nastaje zbog predoziranja inzulinom, dijabetička ketoacidoza nastaje kod velikog manjka inzulina (ako dijabetes nije otkriven na vrijeme, ako je igla za unos inzulina začepljena, ako se neprimjereno smanje doze inzulina…), a neketotički hiperosmolarni sindrom može se pojaviti kod starijih bolesnika dijabetesa tipa 2. Glavne komplikacije šećerne bolesti uključuju: hiperglikemiju i hipoglikemiju. Kronične komplikacije šećerne bolesti javljaju se nakon dužeg vremenskog perioda u kojem je šećerne bolest neregulirana te dolazi do poremećaja u krvnim žilama koje se sužavaju zbog čega je otežan protok krvi i oštećenja živaca(neuropatija).

Oštećenje velikih krvnih žila ugrožava srca osobito kod srčanih bolesnika i osoba s visokim krvnim tlakom, može izazvati i probleme u cirkulaciji u nogama.

Promjene na malim krvnim žilama osobito su opasne za oči i bubrege. Visoka koncentracija glukoze u krvi dodatno opterećuje i oštećuje bubrege, što uzrokuje izlučivanje proteina putem mokraće.

Jedna od komplikacija dijabetesa je i hipoglikemija koja nastaje zbog predoziranja inzulinom.

Osobe koje boluju od šećerne bolesti u odnosu na zdravu populaciju imaju:

2 x češće kardiovaskularne bolesti

30 x češće amputacije udova

4-10 x veći rizik razvoja moždanog udara

5 x veću šansu za nastanak nefropatije

2-3 x veću smrtnost

Na tržištu postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa.  Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. Kapi borovnice pomažu kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi (hiperglikemija) i proljeva (dijareje).

Također mogu pomoći i dodaci prehrani kao što su omega 3 masne kiselinevitamini B skupinemagnezij, krom te alfa lipoična kiselina.

Više proizvoda pronađite u web shopu.

2.5 2 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments