U pravilu, obiteljski je liječnik taj koji prvi primijeti i ustanovi dijabetes. Pacijent dolazi kod liječnika sa simptomima, a pomoću testova za otkrivanje dijabetesa potvrđuje sumnju.

Nakon toga, liječnik pacijentu objašnjava što je dijabetes, komplikacije koje može izazvati, kako živjeti s dijabetesom i kako se kontrolira razina glukoze u krvi.

Postoje ambulante za dijabetes gdje se o pacijentu brinu dijabetolozi, odnosno specijalisti za dijabetes. Medicinske sestre specijalizirane za dijabetes upoznate su sa svim segmentima šećerne bolesti i liječenjem, a pacijent će najviše komunicirati upravo s njima.

Dijabetičar može potražiti pomoć i ostalih specijalista poput kardiologa koji će brinuti o srcu, vaskularnog kirurga, oftalmologa i nefrologa (specijalist za bubrežne bolesti).

Dijabetes kao teška bolest izaziva i psihološki utjecaj na oboljelog, a iskrenost i što bolje upoznavanje s bolešću će otkloniti moguću depresiju.

Cilj liječenja je ublažavanje simptoma dijabetesa, sprječavanje komplikacija, informiranje pacijenata i obitelji te podrška i nastojanje da oboljeli vodi kvalitetan i ispunjen život.

Na tržištu postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa.  Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. Kapi borovnice pomažu kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi (hiperglikemija) i proljeva (dijareje).

Također mogu pomoći i dodaci prehrani kao što su omega 3 masne kiselinevitamini B skupinemagnezij, krom te alfa lipoična kiselina.

Više proizvoda pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments