Haradent, News, O nama - Novosti

Karijes

Karijes je jedna od najraširenijih bolesti zuba današnjice. Česta je i kod djece i kod odraslih, a izazvana je interakcijom bakterija i šećera.

Svakim unosom hrane, bakterije zajedno sa slinom akumuliraju čestice hrane na površini zuba, što nazivamo plak, koji, ako je prisutan duže vrijeme, utječe na stvaranje karijesa. Nastanak karijesa uvjetuje slatka i ljepljiva hrana, koja u interakciji s bakterijama u ustima proizvodi kiselinu koja napada caklinu (vanjsku površnu zuba). Kiselina koja nastane, u doticaju sa zubom, postepeno uništava i plak i zubnu caklinu stvarajući dugoročno karijes koji uzrokuje propadanje vaših zubi.

 

Karijes napada zubnu caklinu, te ako se ne ukloni na samom početku, počinje uništavati i unutrašnjost zuba (dentin),  nakon čega nastavlja dalje prema živcu zuba.

 

Karijes se treba ukloniti u početku te se na taj način mogu spriječiti ozbiljnija oštećenja zuba uzrokovanog karijesom kao što su: propadanje živca i korijena zuba. Što prije se ukloni, prije će se zaustaviti njegovo širenje prema dubljim slojevima zuba.

 

Najčešći simptomi koji upućuju na mogućnost karijesa su jača osjetljivost zubi na toplo i hladno, te na slatku hranu. No, na početku njegova nastajanja pacijent nema nikakve osjetne simptome.

Karijes

                    

Tvrtka Elbi Medikal, u svom asortimanu nudi  Haradent – zeolitni zubni prah, koji djeluje na principu ionske izmjene, pokupi štetno, a otpušta korisno. Haradent je namijenjen djeci starijoj od 3 godine te odraslima.

Haradnet sadrži zeolit, prirodni mineral, ne sadrži flour te sintetske dodatke.

Zeolit je 100% prirodni mineral kojeg ljudski organizam prepoznaje kao vlastitu supstancu. Dokazano je da zeolit djeluje kao antioksidant, detoksikator i zaštitnik imuniteta. Nalazi primjenu kod stomatoloških problema, kao što su karijes, plak te kod bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine, ali služi i za svakodnevnu higijenu usne šupljine. Ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje.

Redovitom upotrebom Haradenta, održava se pH u ustima od 7-7.4. Time se sprječava nastanak plaka, a samim time i nastanak karijesa, što je bitno kod očuvanja zdravih zubi. Plak je u početku mekan i nevidljiv, a kasnije se zbog kiseline u slini kalcificira i najprije nastaje zubni kamenac, a nadalje se kalcificira i unutar gingive što izaziva upalu. Dolazi do razaranja i resorpcije kosti, te zbog sve većeg gubitka koštane mase dolazi do pomicanja i klimanja zubi, sve dok sami ne ispadnu. Korištenjem Haradenta čuvaju se ne samo zubi, usna šupljina, nego i cijeli zubni potporni aparat, budući da Haradent dolazi u obliku praha, bolje zalazi u međuzubni prostor, te tako bolje čisti prostor između zuba.

 Klinička studija o primjeni zeolita kod liječenja bolesti usne šupljine pokazala je da je zeolit jedan od modernih načina regeneracije, jer ima imunomodulacijsko i antioksidativno svojstvo te pojačava protuupalno djelovanje što dugoročno ima povoljan utjecaj na procese ozdravljenja u cjelini, a posebno na usnu šupljinu.

Haradent štiti od paradentoze, karijesa, plaka, kamenca i upala usne šupljine te je izvrstan za svakodnevnu higijenu zubi i usne šupljine kako odraslih, tako i djece starije od 3 godine.

 

 

 

Vaš Elbi medikal

5 1 glas
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments