Kod otkrivanja bolesti i nakon postavljanja dijagnoze važno je poznavati vlastitu i obiteljsku povijest bolesti.

Dijabetes je specifična bolest koja ruši ravnotežu organizma oboljelih i može dovesti u opasnost gotovo cijeli organizam.

Faktor rizika svakako je i postojanje oboljelih od dijabetesa u obitelji. Uz loše životne navike, geni mogu imati ulogu u razvoju bolesti. Ako pripadate u rizičnu skupinu, krenite s informiranjem o tome postoji li u vašoj obitelji dijabetičar i svoja saznanja iznesite svom liječniku koji će izvršiti potrebna testiranja. Ako pak osjećate simptome karakteristične za dijabetes, uz obiteljsku povijest bolesti, morate poznavati sebe i svoje tijelo. Prikupite svu liječničku dokumentaciju koju imate, posjetite liječnika i dozvolite da vam pomogne i vodi vas svojim znanjem i iskustvom.

Pomoći vam može i zapisivanje svih nepravilnosti i simptoma koje ste primijetili. Napišite kada ste ih osjetili, jačinu, odnosno intenzitet simptoma i opišite što ste radili prilikom javljanja simptoma i kako ste se osjećali. To će liječniku pomoći pri shvaćanju načina na koji se bolest razvija.

Na tržištu postoje prirodni proizvodi koji mogu pomoći u reguliranju razine glukoze u krvi. Diamell kapi pomažu pri normalizaciji šećera u krvi. Čaj gorke dinje ublažava simptome dijabetesa.  Dodatak prehrani Pisakvica plus pomaže i kod regulacije tjelesne težine, dijabetesa i anemije. Kapi borovnice pomažu kod povišenih vrijednosti glukoze u krvi (hiperglikemija) i proljeva (dijareje).

Također mogu pomoći i dodaci prehrani kao što su omega 3 masne kiselinevitamini B skupinemagnezij, krom te alfa lipoična kiselina.

Više proizvoda pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments