Haradent, Inkontinencija, Zdravlje

Kako pravilno prati zube?

Redovitim pranjem i održavanjem higijene zuba i usne šupljine radimo dobro samima sebi jer djelujemo preventivno na stvaranje plaka i karijesa. Zato je održavanje oralne higijene iznimno važno.

U svemu tome može nam pomoći i pravilno četkanje zuba kao i odabir prave četkice za zube. Što se tiče četkice za zube ona može biti srednje tvrda (medium), mekana (soft) te vrlo mekana (ultra soft). Treba izbjegavati tvrda vlakna i tvrde gumene (silikonske) materijale jer može doći do oštećenja zubnog mesa i strukture unutar usne šupljine. Četkica za zube se mijenja svaka 2 do 3 mjeseca jer se zbog trenja vlakna istroše.

Već smo prije napisali da se zubi peru minimalno 2 puta dnevno, navečer prije spavanja i ujutro obavezno prije doručka. Da bismo što duže održali harmoniju zuba, potrebno ih je i pravilno održavati.

Podijelite svoja usta na 4 djela i svaki dio četkajte oko 30 sekundi. Ovdje ćemo opisati pranje jednog dijela. Četkanje zuba počnite s vanjskom stranom donjih zuba. Postavite zubnu četkicu na zadnji kutnjak, tako da polovica vlakana pokriva desni, a polovica zube, otprilike pod kutom od 45 stupnjeva kako bi se očistio prostor između zubi i eliminirale preostale čestice hrane. Četkicom radite kratke kružne pokrete od kutnjaka do sjekutića. Nakon pranja vanjske površine zuba isto to treba ponoviti na unutarnjim površinama. Za pranje unutarnjih površina prednjih zuba potrebno je četkicu postaviti u uspravan (okomit) položaj i ponoviti iste pokrete. Posljednje se peru grizne površine i to “ribajućim” pokretima naprijed-nazad. Na isti način očetkajte zube u ostala tri dijela.

U održavanju higijene zuba i usne šupljine pomaže i Haradent zeolit zubni prah. Redovitom upotrebom Haradenta dva puta dnevno odstranjuje se plak i zubi duže vrijeme ostaju glatki pod jezikom, sprečava se nastanak neugodnog daha iz usta, izbjeljuju se zubi i uklanja kamenac čime se pomaže ponovna mineralizacija zubi. Također, Haradent zbog svog protuupalnog djelovanja pomaže kod parodontoze (minimalno korištenje je 3 mjeseca bez prestanka), umanjuje nastanak afti (ili pospješuje njihovo zacjeljivanje kad se pojave) i općenito pomaže u očuvanju zdravlja desni i usne šupljine.

Kako koristiti Haradent? – Haradent se može koristiti na dva načina: prvi je da se vlakna vlažne četkice urone u prah, a nakon toga se doda pasta za zube te se operu zubi. Drugi način je da se čista navlažena četkica za zube uroni u posudicu Haradenta i operu se zubi. S obzirom da ne sadrži fluor niti sintetske dodatke, mogu ga koristiti djeca od treće godine starosti i odrasli.

 

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu!

Vaš Elbi Medikal.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments