Za razumijevanje urinarne inkontinencije, vrlo je važno shvatiti princip na koji tijelo i mokraćni sustav djeluju i koja je uloga mokraćnog sustava.

Hranu i piće koje unosimo, tijelo razgrađuje u tvari koje ulaze u krv, u obliku tekućine i hranjivih tvari, ali u krv ulaze i suvišne tvari. Uloga mokraćnog sustava je upravo prikupljanje i izbacivanje suvišnih tvari iz krvi te u konačnici iz tijela mokrenjem.

Mokraćni sustav se dijeli na gornji i donji dio. Gornji dio sustava se sastoji od dva bubrega i drugih mišićavih cijevi koje izlaze iz njih, što čini mokraćovod.

Bubrezi djeluju kao filteri tijela. Uklanjaju višak tekućine i suvišnih tvari iz krvi i tvore mokraću.

Donji mokraćni sustav se sastoji od mokraćnog mjehura, mokraćne cijevi i dvije prstenaste skupine mišiča, vanjskog i unutrašnjeg mokraćnog stezača koji se nalazi na spojnici mokraćne cijevi i mokraćnog mjehura.

Uloga mokraćnog mjehura je skladištenje mokraće. Kod mokrenja, mišić mokraćnog mjehura se steže izbacujući mokraću iz mjehura u mokraćnu cijev, koja je kod žena duga oko pet centimetara, a kod muškaraca oko 24 centimetra.

Mokrenje je postupak koji iziskuje da organi, živci i cjevčice surađuju, a ako jedan dio ne funkcionira u skladu s ostalima, dolazi do pojave inkontinencije.

Elbi Medikal d.o.o. u svom asortimanu nudi proizvode za pomoć kod inkontinencije švedskog proizvođača Attends. Ovisno o spolu, pokretljivosti i stupnju inkontinencije možete odabrati proizvode (ulošci, pelene, mrežaste gaćice, podmetači) koji će vam pružiti sigurnost tijekom dana i noći. Uz Attends proizvode, koža diše, a zbog visokoupijajuće jezgre i Quick dry tehnologije nije u kontaktu s vlagom (urinom).  Ako Vam je potrebna pomoć oko odabira proizvoda kontaktirajte nas na 01/2750 – 980 ili pošaljite e-mail na : maloprodaja-ds@elbi-medikal.hr. Također Vam u odabiru pomagala koje najbolje odgovara Vašim potrebama može pomoći vodič za lakši odabir pomagala za žene i za muškarce.

Attends proizvode pronađite u web shopu.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments