zubi
Haradent, O nama - Novosti, Zdravlje

KADA I ZAŠTO PRATI ZUBE??

Higijena zuba i usne šupljine vrlo je važna jer na taj način djelujemo preventivno na stvaranje plaka i karijesa. Uz dobru higijenu posjeti stomatologu od neugodnih se vrlo lako mogu pretvoriti u ugodne!

Zube treba prati minimalno 2 puta dnevno, po potrebi i češće. Obavezno operite zube odmah nakon buđenja jer se tada u ustima nalazi najveći broj bakterija koje se talože i tijekom noći i tijekom dana. Nakon svakog jela također je poželjno oprati zube da se odstrane ostaci hrane iz usta, a navečer da se smanji nastanak karijesa i bolesti desni. Jako je važno oprati zube prije doručka jer ako za doručak, primjerice, popijete voćni sok ili pojedete neku voćku, moguće je da kiselina nagrize vaše zube. Ako se zubi u tom trenu počnu prati, caklina će biti porozna i sklona pucanju zbog nagrizanja kiseline. Nakon doručka zube isperite običnom vodom ili vodicom za usta.

U održavanju higijene zuba i usne šupljine pomaže i Haradent, zeolitni zubni prah. Redovitom upotrebom Haradenta dva puta dnevno odstranjujemo plak i zubi duže vrijeme ostaju glatki pod jezikom, sprečavamo nastanak neugodnog daha iz usta, izbjeljujemo zube i uklanjamo kamenac čime pomažemo ponovnu mineralizaciju zubi. Također, Haradent zbog svog protuupalnog djelovanja pomaže kod parodontoze (minimalno korištenje je 3 mjeseca bez prestanka), umanjuje nastanak afti (ili pospješuje njihovo zacjeljivanje kad se pojave) i općenito pomaže u očuvanju zdravlja desni i usne šupljine.

Kako koristiti Haradent? Haradent se može koristiti na dva načina: prvi je da se čista navlažena četkica uroni u posudicu Haradenta, a zatim na nju nanese pasta za zube i operu se zubi. Drugi način je da se čista navlažena četkica za zube uroni u posudicu Haradenta i operu se zubi. S obzirom da ne sadrži fluor niti sintetske dodatke, mogu ga koristiti djeca od 3. godine starosti i odrasli.

Haradent Zeolit zubni prah dostupan je putem Elbi Medikal web shop-a, u ljekarnama širom republike Hrvatske te u našim prodavaonicama u Dugom Selu (Josipa Zorića 22) i Koprivnici (Trg Eugena Kumičića 11).

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal!

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments