Matičnjak, Zdravlje

Hladno prešano ulje i med 5 Tibetanaca

Ravnoteža je jedna od ključnih riječi opstojnosti svega što jest-svako odstupanje od tog stanja dovodi do manjih ili većih nevolja. Jednu od većih nevolja po čovjekovo zdravlje donijele su suvremene navike nutritivno neuravnotežene prehrane u kojoj su osim opasnosti u bijelom (bijeli šećer, bijelo brašno, sol, bijela riža…) u velikoj mjeri zastupljene i tzv. loše masti s velikim udjelom trans masnih kiselina.

Hladno prešano ulje 5 Tibetanaca sadrži ulje nara, ulje amaranta, ulje podlanka, ulje sikavice i ulje oraha te nudi novu mjeru dobrog zdravlja sa znanstveno preporučenim omjerom omega-3, omega-6 i omega-9. Izuzetnu vrijednost ovoj mješavini ulja daje vrlo rijetka, a iznimno korisna omega-5 masna kiselina iz ulja nara i skvalen iz ulja amaranta čija biološka moć ne samo da čuva zdravlje već jača sposobnost samoliječenja organizma. Ulje podlanka jedan je od najboljih izvora stabilne omega-3 esencijalne masne kiseline koja je neophodna za razvoj fetusa, sudjeluje u razvoju mozga i živčanog sustava, za održavanje kognitivnih sposobnosti, djeluje protuupalno i na taj način smanjuje rizik od mnogih kroničnih oboljenja (artritis, bolesti krvožilnog i živčanog sustava, bolesti kože…). Kao i omega-3, omega-6 esencijalna masna kiselina također ima značajnu ulogu u rastu i razvoju mozga, razvoju mišića i stvaranju hormona, a dobar izvor je u ulju sikavice. Osim omege-3 i omege-6 za zdravlje organizma-najviše za regulaciju kolesterola i zdravlje srca je bitna i omega-9 masna kiselina koje ima u ulju oraha.

Osim hladno prešanog ulja 5 Tibetanaca u ponudi imamo i med 5 Tibetanaca koji sadrži sjemenke grožđa, crnog kima, piskavice te jezgru lješnjaka i cjelovito zrno zobi s klicom i posijama. Sjemenke vežu na sebe mnogo masti, suvišnu vodu, toksične tvari pa čak i teške metale. Zbog velike količine biljnih vlakana koje su neprobavljive s njima odlaze sve „nevolje“ pa se navedeni med koristi za čišćenje organizma te blagotvorno djeluje na imunitet.

Više o proizvodima pročitajte na:

Neka Vam zdravlje bude na prvom mjestu.

Vaš Elbi Medikal.

0 0 glasovi
Ocjena članka
Pretplata
Obavjesti me
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments